Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

22 ή 29 Ιουνίου οι Πανελλαδικές – Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Η 11η Μαΐου θεωρείται η πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των κρουσμάτων του κορονοϊού και τις οδηγίες που θα λάβει το υπουργείο Παιδείας από τον Σωτήρη Τσιόδρα, τις επόμενες ημέρες.

Το σενάριο που μελετάται από το υπουργείο είναι να αρχίσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στις 22 ή στις 29 Ιουνίου.

Έως τότε οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα μπούν σε τάξεις σε ολιγομελή τμήματα, πιθανότατα στις 11 Μαΐου αλλά στο τραπέζι είναι και η 18η του μήνα. Σύμφωνα με το Open οι τάξεις με 20-22 παιδιά θα «σπάσουν» σε τρία μικρότερα τμήματα με 7-8 μαθητές για να τηρηθούν στο μέγιστο δυνατόν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού και να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου προγραμματίζεται να γίνουν μαθήματα μόνο για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα και όχι για τα γενικής παιδείας. Ένα σενάριο που επίσης εξετάζεται είναι τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου να γίνουν και σε πρωινή και σε απογευματινή βάρδια.

Το υπουργείο Παιδείας θα ήθελε μια παράταση του σχολικού έτους έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό στο τραπέζι είναι ανοιχτό το σενάριο για έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς νωρίτερα. Θεωρείται πάντως πιθανότατο ότι τα σχολεία να ανοίξουν σταδιακά ανά περιοχή.

Άγνωστο παραμένει τι θα αποφασιστεί για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, για τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά, με πιθανό -ωστόσο- σενάριο να μην γίνουν φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών, ακόμη και να λήξει νωρίτερα το σχολικό έτος.

Σημειώνεται ωστόσο ότι ειδικοί επιμένουν ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν φέτος καθως ο μαθητικός πληθυσμός μπορεί να αποτελέσει «βόμβα» διασποράς του κορονοϊού.ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.