HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 23 Απριλίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

23 Απριλίου

Γεγονότα

1958-Εγκαίνια του Ιερού Ναού Οσίου Λουκά στη Ράχη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βαρνάβα. (Ορθόδοξος Επιστασία)

Ιερός ΝαόςΟσίου Λουκά στη Ράχη

1962-Την Κατερίνη επισκέπτεται ο υφυπουργός Στρατιωτικών Στυλιανός Κούνδουρος και επιθεωρεί στρατιωτικές μονάδες στο Σβορώνο. (Νέα Εποχή, 28-4-1962, σελ. 1)

Έφυγαν

1961-Κηδεύεται ο 83χρονος ηρωικός γέροντας Παναγιώτης Παπάζογλου από την Κερασούντα του Πόντου, ο τραγικός πατέρας που έχασε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τους 4 γιους του. Τρία από τα παιδιά του εκτελέστηκαν στο μπλόκο των Γερμανών στον Τρίλοφο, το 1943, ενώ ένα τέταρτο, ο Νίκος, σκοτώθηκε το 1940 στην Αλβανία, πολεμώντας ως εύελπις ανθυπολοχαγός. (Νέα Εποχή 1-5-1961, σελ. 3)

1966-Πεθαίνει σε ηλικία 54 ετών από έμφραγμα του μυοκαρδίου ενώ μετέβαινε για κυνήγι κοντά στη γέφυρα του Μαυρονερίου ο Αλέκος Κύρκος, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου "Πανελλήνιον" και στέλεχος της Ένωσης Κέντρου Πιερίας, με καταγωγή από το Λιβάδι Ολύμπου, γεννημένος στην Κατερίνη. Ήταν επίσης παλαιό στέλεχος του Κόμματος των Φιλελευθέρων. (Μακεδονικός Αγών, 1-5-1966, σελ. 4)

2007-Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών ο καθηγητής Ευάγγελος Μαντουλίδης,  ιδρυτής των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων  (1978), από τα Αλώνια Πιερίας.

Έγιναν κι αυτά

1984-Ο πολιτιστικός σύλλογος του συνοικισμού Σταθμός διοργανώνει για πρώτη φορά αυγομαχίες, με τη συμμετοχή παιδιών. (Ολύμπιο Βήμα, 29-4-1984).

2008-Έπειτα από δικαστικούς αγώνες 15 χρόνων, κατεδαφίζεται κεραία ραδιοφωνίας στον οικισμό της Άνω Μηλιάς. Την κατεδάφιση έκαναν το σύνολο των κατοίκων του οικισμού της Άνω Μηλιάς με μπροστάρη τον Δήμαρχο Πέτρας Θωμά Παπαδημητρίου και τον πρόεδρο του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου "Αγία  Παρασκευή" Άνω Μηλιάς Ιωάννη Πούλιο . Η κατεδάφιση έγινε έπειτα από τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης (τμήμα Δ') με  αριθμ. απ. 2889/2007 η οποία έδιδε το δικαίωμα στους κατοίκους να κατεδαφίσουν την μεγαλύτερη  ίσως κεραία μέσα στον οικισμό που εξυπηρετούσε δύο τοπικά ραδιόφωνα και άλλα πανελλαδικά, αν  δεν την απομάκρυναν οι ιδιοκτήτες. (Ολύμπιο Βήμα, 24-4-2008)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια