Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 23 Απριλίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

23 Απριλίου

Γεγονότα

1958-Εγκαίνια του Ιερού Ναού Οσίου Λουκά στη Ράχη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βαρνάβα. (Ορθόδοξος Επιστασία)

Ιερός ΝαόςΟσίου Λουκά στη Ράχη

1962-Την Κατερίνη επισκέπτεται ο υφυπουργός Στρατιωτικών Στυλιανός Κούνδουρος και επιθεωρεί στρατιωτικές μονάδες στο Σβορώνο. (Νέα Εποχή, 28-4-1962, σελ. 1)

Έφυγαν

1961-Κηδεύεται ο 83χρονος ηρωικός γέροντας Παναγιώτης Παπάζογλου από την Κερασούντα του Πόντου, ο τραγικός πατέρας που έχασε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τους 4 γιους του. Τρία από τα παιδιά του εκτελέστηκαν στο μπλόκο των Γερμανών στον Τρίλοφο, το 1943, ενώ ένα τέταρτο, ο Νίκος, σκοτώθηκε το 1940 στην Αλβανία, πολεμώντας ως εύελπις ανθυπολοχαγός. (Νέα Εποχή 1-5-1961, σελ. 3)

1966-Πεθαίνει σε ηλικία 54 ετών από έμφραγμα του μυοκαρδίου ενώ μετέβαινε για κυνήγι κοντά στη γέφυρα του Μαυρονερίου ο Αλέκος Κύρκος, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου "Πανελλήνιον" και στέλεχος της Ένωσης Κέντρου Πιερίας, με καταγωγή από το Λιβάδι Ολύμπου, γεννημένος στην Κατερίνη. Ήταν επίσης παλαιό στέλεχος του Κόμματος των Φιλελευθέρων. (Μακεδονικός Αγών, 1-5-1966, σελ. 4)

2007-Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών ο καθηγητής Ευάγγελος Μαντουλίδης,  ιδρυτής των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων  (1978), από τα Αλώνια Πιερίας.

Έγιναν κι αυτά

1984-Ο πολιτιστικός σύλλογος του συνοικισμού Σταθμός διοργανώνει για πρώτη φορά αυγομαχίες, με τη συμμετοχή παιδιών. (Ολύμπιο Βήμα, 29-4-1984).

2008-Έπειτα από δικαστικούς αγώνες 15 χρόνων, κατεδαφίζεται κεραία ραδιοφωνίας στον οικισμό της Άνω Μηλιάς. Την κατεδάφιση έκαναν το σύνολο των κατοίκων του οικισμού της Άνω Μηλιάς με μπροστάρη τον Δήμαρχο Πέτρας Θωμά Παπαδημητρίου και τον πρόεδρο του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου "Αγία  Παρασκευή" Άνω Μηλιάς Ιωάννη Πούλιο . Η κατεδάφιση έγινε έπειτα από τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης (τμήμα Δ') με  αριθμ. απ. 2889/2007 η οποία έδιδε το δικαίωμα στους κατοίκους να κατεδαφίσουν την μεγαλύτερη  ίσως κεραία μέσα στον οικισμό που εξυπηρετούσε δύο τοπικά ραδιόφωνα και άλλα πανελλαδικά, αν  δεν την απομάκρυναν οι ιδιοκτήτες. (Ολύμπιο Βήμα, 24-4-2008)Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.