Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Αυξάνονται τα αιτήματα για μειώσεις φόρων στις επιχειρήσεις – Άμεση μείωση της φορολογίας από το 24% στο 20%

«Εδώ και τώρα η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει για τις επιχειρήσεις στη μείωση της φορολογίας από το 24% τουλάχιστον στο 20% ενώ πρέπει να μειώσει και το φόρο προκαταβολής κατά 50%».

Αυτό υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, προσθέτοντας πως, κάθε μέρα που περνά δείχνει ακόμα πιο έντονα το μέγεθος του προβλήματος από την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ είναι βέβαιο ότι το οικονομικό αποτύπωμα αυτής της πρωτοφανούς για τα παγκόσμια χρονικά κατάστασης, θα είναι οδυνηρό.

Βασικό μέλημα λοιπόν πρέπει να είναι, συνεχίζει ο ίδιος, η ανάσχεση αυτής της ύφεσης που έρχεται. «Και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο απαιτούνται δραστικές αποφάσεις. Μπορεί η Πολιτεία να ανακοίνωσε μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η σοβαρότητα της κατάστασης, όμως η αλήθεια είναι ότι αυτά δεν αρκούν. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει για τις επιχειρήσεις στη μείωση της φορολογίας από το 24% τουλάχιστον στο 20% ενώ πρέπει να μειώσει και το φόρο προκαταβολής κατά 50%» τόνισε ο πρόεδρος.

powered by Rubicon Project
Η θέση του επιμελητηρίου είναι, όπως είπε ο ίδιος, ότι δεν υπάρχει κανένα νόημα να συζητάμε για τόσο υψηλή φορολογία και μάλιστα με πλασματικά δεδομένα. «Και εξηγούμαι: Η αγορά έχει "παγώσει" αφού δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα. Υπάρχει αυτή την στιγμή εμπορική δραστηριότητα πέραν των ειδών πρώτης ανάγκης; Λειτουργεί η εστίαση; Ο τουρισμός; Άρα από ποια έσοδα θα μπορέσουν να καλυφθούν οι ήδη υψηλές φορολογικές υποχρεώσεις επιχειρήσεων και επαγγελματιών;

Το ίδιο ισχύει και για τον παραλογισμό με το όνομα "προκαταβολή φόρου". Από την στιγμή που ήδη έχουν χαθεί μήνες επαγγελματικής δραστηριότητας για τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας, είναι επόμενο οι τζίροι να μην έχουν καμία σχέση με αυτούς του προηγούμενου χρόνου. Άρα πώς θα υπολογιστεί αυτή η προκαταβολή φόρου; Θα είναι κατάφωρη αδικία αν παραμείνει αυτό το εισπρακτικό μέτρο».

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζητάει από την κυβέρνηση να ακούσει, για μία φορά ακόμη τα αιτήματα των φορέων, και να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης για την άμεση μείωση της φορολογίας.

«Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, οι φόροι επιβάλλονται στα έσοδα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει η κυβέρνηση να ζητάει φόρους από επιχειρήσεις, είναι αυτές οι επιχειρήσεις να είναι σε λειτουργία. Αν τις ωθήσει στο λουκέτο, τότε θα είναι σαν να πυροβολεί τα πόδια της. Άρα, αν πραγματικά θέλει να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, οφείλει να τις κρατήσει ενεργές λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα. Και υπό τις παρούσες συνθήκες, η μείωση των φόρων είναι σίγουρα ένα από αυτά τα μέτρα» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Πηγή


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.