Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 24 Απριλίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

24 Απριλίου

Γεγονότα


1956-Πραγματοποιείται η ιδρυτική σύσκεψη του Αρχέλαου Κατερίνης. Ο Αρχέλαος ιδρύθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του επιθεωρητή Σωματικής Αγωγής Ευθυμίου με αποκλειστικό σκοπό την καλλιέργεια του κλασικού αθλητισμού και των αθλοπαιδιών πλην του ποδοσφαίρου. Εκλέγεται προσωρινή επιτροπή με αντιπρόεδρο τον Ν. Τσινόπουλο, γραμματέα τον Θεόφιλο Καμπερίδη και μέλη τους Γεώργιο Κωστίκο, Δ. Δαρίβα, Κ. Οικονομίδη, Ιωάννη Παπά. (Μακεδονικός Αγών, 6-5-1956, σελ. 4).

1971-Ανέλαβε ο νέος διευθυντής του ΙΚΑ Κατερίνης, Αλέξανδρος Κοσμάς. (Νέα Εποχή, 24-4-1971, σελ. 1)

2008-Επιστρέφει με το 1ο βραβείο η αποστολή του 5ου Λυκείου Κατερίνης από την Ιταλία, όπου συμμετείχε σε ευρωπαϊκό Φεστιβάλ χορού και έκφρασης.Την υποδοχή των μαθητών τιμά με την παρουσία της και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης, Άννα Αθανασάκη. Σύμφωνα με έναν από τους συνοδούς καθηγητές, τον φυσικό Κώστα Σαραηλίδη, στόχος της αποστολής ήταν να μεταφέρει στο εξωτερικό δυο σημαντικά στοιχεία της Ελλάδας: μια εικόνα από την παράδοση της με ένα ποντιακό συγκρότημα και μια εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας, χορεύοντας συρτάκι και ζεϊμπέκικο. Η προσπάθειά τους ήταν πολύ έντονη όλο το διάστημα και για το λόγο αυτό έφτασαν σε υψηλά επίπεδα προετοιμασίας. Η παρουσία στο Φεστιβάλ ήταν επαγγελματική σε σημείο που οι διοργανωτές ήθελαν να τους κρατήσουν για την τελετή λήξης.  (Ολύμπιο Βήμα, 25-4-2008)

2009- Πραγματοποιείται σε τελετή στο στρατόπεδο "ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ", στο Λιτόχωρο, η αλλαγή της Διοικήσεως της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.Ο μέχρι τώρα Διοικητής Ταξίαρχος Βασίλειος Ρέπας, μετατίθεται στο Α΄ Σώμα Στρατού. Νέος Διοικητής της Ταξιαρχίας αναλαμβάνει ο Ταξίαρχος Νικόλαος Δεβετζής, ο οποίος μέχρι τώρα υπηρετούσε στην ΓΕΣ/ΔΙΜΣΠΡΟ (ΕΟΔ) (ΑΚΑΜ ΜΟΣΧΑΣ). (Ολύμπιο Βήμα, 23-4-2009)


2010-Η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου, σε διεθνή διοργάνωση (ρεγκάτα) που διεξήχθη 23-25 Απριλίου στη λίμνη Πιεντιλούκο της Ιταλίας, κερδίζει διεθνή διάκριση, που είναι και η πρώτη για το 2010 στην κωπηλασία. Η Κατερίνα τερμάτισε στην πρώτη θέση στο αγώνισμα του σκιφ νεανίδων και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο. (Ολύμπιο Βήμα, 30-4-2010)

Έφυγαν


Δημήτριος Παρασκευάς
1966-Πεθαίνει σε ηλικία 75 ετών ο δάσκαλος και Δήμαρχος Αιγινίου (1960-64) Δημήτριος Παρασκευάς. Καταγόταν από την Κίο της Μικράς Ασίας και σπούδασε στην Μεγάλη του Γένους Σχολή της Κωνσταντινούπολης. Δίδαξε από την εποχή της Τουρκοκρατίας στον Πόντο και στη Θράκη και αποχώρησε από τις σχολικές αίθουσες το 1951. Το 1959 πολιτεύτηκε με επιτυχία και εξελέγη Δήμαρχος. (Νέα Εποχή, 14-5-1966, σελ. 3)

1984-Απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών ο διατελέσας πρόεδρος της Κοινότητας Πόρων από το 1954 ως το 1961, Θωμάς Παπαμιχαήλ.

Έγιναν κι αυτά


1960-Πραγματοποιείται η πρώτη γενική συνέλευση των μελών Συνδέσμου Φιλάθλων Ολύμπου Κατερίνης (ΣΦΟΚ). (Μακεδονικός Αγών, 26-4-1960, σελ. 4)

1977-Στις αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Πιερίας, πρόεδρος εκλέγεται ο Αστ. Νικοδέλλης. (Μακεδονικός Αγών, 26-4-1960, σελ. 4)

2014-Σε τελετή που έγινε στο δημαρχείο της Κονταριώτισσας επιδόθηκαν 58 ακόμη διπλώματα οδήγησης τρακτέρ  σε αγρότες του Δήμου Δίου – Ολύμπου. Πρόσφατα έγινε και στο Λιτόχωρο παρόμοια τελετή, στη διάρκεια της οποίας επιδόθηκαν διπλώματα σε 72 αγρότες. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της  αντιδημάρχου Μαρίας Τσιμήτρη, του περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Τσιμήτρη, του Δημήτρη Ρουκά που είναι ειδικός σύμβουλος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, της προϊσταμένης της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Πιερίας Ευδοκίας Γεωργίου - Κίτσιου και του προϊσταμένου του τμήματος φυτικής και ζωικής παραγωγής της Π.Ε. Κωνσταντίνου Μπάκου. (Ολύμπιο Βήμα, 24-4-2014)Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.