HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει με 24 κρεβάτια ΜΕΘ τα νοσοκομεία και με διαγνωστικά τεστ το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ

Με 24 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας εξοπλίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ παράλληλα ενισχύει το εξειδικευμένο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ με σύστημα ταχείας εκτέλεσης PCR και διαγνωστικά τεστ, στο πλαίσιο της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι σχετικές αποφάσεις εγκρίθηκαν σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και τις ανακοίνωσε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.


Όπως ανακοίνωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Τζιτζικώστας, ενημερώνοντας για τις πρωτοβουλίες, τις ενέργειες και τις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού, «ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να προμηθευτούμε και να διαθέσουμε στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας 24 κρεβάτια ΜΕΘ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό. Η προμήθεια γίνεται κατόπιν αιτήματος των Υγειονομικών Περιφερειών και στη βάση της κάλυψης των αναγκών των νοσηλευτικών μας ιδρυμάτων. Ταυτόχρονα θα προμηθευτούμε και θα διαθέσουμε σύστημα ταχείας εκτέλεσης PCR, καθώς και kits αντιδραστηρίων (διαγνωστικά τεστ), στο αρμόδιο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ώστε να γίνονται περισσότεροι, ταχύτεροι και με μεγαλύτερη ακρίβεια οι έλεγχοι στα δείγματα για τον κορονοϊό στην Κεντρική Μακεδονία. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας και η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ώστε με τα πιο σύγχρονα μέσα να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού».

Τα 24 κρεβάτια ΜΕΘ που θα προμηθευτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διατεθούν, στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδας, ώστε να διατεθούν στις ΜΕΘ νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια