HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σάλος με το ταξίδι Βαρουφάκη στην Αίγινα - Τι απαντά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25

Σάλος προκλήθηκε στα social media από το ταξίδι του επικεφαλής του ΜεΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων στην Αίγινα, όπου διατηρεί κατοικία.

Όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες, κατά την άφιξη του κ. Βαρουφάκη στο νησί, οι λιμενικοί που βρίσκονταν στο λιμάνι, έκαναν τον σχετικό έλεγχο σε όλους τους επιβάτες του πλοίου για την μετακίνησή τους ζητώντας και από τον επικεφαλής του ΜεΡΑ 25 να τους επιδείξει τα απαραίτητα έγγραφα για την μετακίνησή του. Ο κ. Βαρουφάκης, όμως, φέρεται να αρνήθηκε να το κάνει και επικαλέστηκε την βουλευτική του ιδιότητα, καθώς τα μέλη της Κυβέρνησης και της Βουλής εξαιρούνται από τους περιορισμούς, σύμφωνα με τη σχετική ΠΝΠ. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η εξαίρεση αφορά σε μετακινήσεις για την άσκηση των καθηκόντων τους.

Στο λιμάνι βρισκόταν και ο Δήμαρχος της Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς ο οποίος απευθύνθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη για την μετακίνηση, όμως ούτε σε αυτόν έδωσε εξηγήσεις και αποχώρησε. Όπως είπε στο ΟPEN ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης σε έλεγχο που του έγινε, είπε: «Δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Απάντησε, ωστόσο, ότι δεν γνωρίζει αν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έχει δηλώσει την Αίγινα ως μόνιμη κατοικία του.Επί του θέματος, μάλιστα, τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Νίκος Λαγκαδιανός στην ΕΡΤ λέγοντας ότι κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Η απάντηση Βαρουφάκη

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, από την πλευρά του, έδωσε τη δική του απάντηση για το περιστατικό τόσο μέσω ανακοίνωσης του κόμματός του όσο και μία σειρά αναρτήσεων στο Twitter.

Όπως δηλώνει, ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης, δεν μετέβη στην Αίγινα, αλλά μένει εκεί και ταξίδεψε στην Αθήνα για να λάβει μέρος σε συνεδρίαση της Βουλής την Πέμπτη 9 Απριλίου.

«Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραδιάς στο οποίο η κυβέρνηση "πούλησε" το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα... σπίτι μου!», σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης σε ανάρτησή του, ενώ σε μία δεύτερη, με την οποία απαντά σε άλλον χρήστη σημειώνει: «Δεν "ήρθα" Διονύση στην Αίγινα. Στην Αθήνα πήγα στις 10πμ για να μιλήσω στη Βουλή επειδή ο ΠτΒ αρνήθηκε να τοποθετηθώ μέσω τηλεδιάσκεψης. Στις 16.30 επέστρεψα σπίτι μου. Τόσο απλά. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι πειράχτηκαν ιδιαίτερα με αυτά που είπα στον κ. Σταϊκούρα...».

Παράλληλα, το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει τα εξής:

Το Μέρα25 από την πρώτη στιγμή στήριξε τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης με κοινό σκοπό την υγεία των πολιτών.

Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή, ακόμα και πριν την ένταση του φαινομένου στη χώρα μας, την κανονική μεν αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης δε λειτουργία της Βουλής - αίτημα που, ως τώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει αποδεχθεί.

Ως εκ τούτου, η παρουσία του Γραμματέα κ. Γιάνη Βαρουφάκη στην Ολομέλεια της Βουλής την 9η Απριλίου κατέστη υποχρεωτική τόσο για να τοποθετηθεί για το καίριο Eurogroup εκείνης της ημέρας ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών όσο και για να διαμαρτυρηθεί δια ζώσης για την μη αποδοχή της πρότασης του ΜέΡΑ25 η Βουλή να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη.

Για να μεταβεί στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε με το πλοίο των 10πμ από την Αίγινα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι τους, πολύ πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σημαντικό διάλογο με τον Υπουργό Οικονομικών που ακολούθησε, επέστρεψε στην Αίγινα με το πλοίο των 16.30. Τα «ρεπορτάζ» περί «σπασίματος της καραντίνας για διακοπές στην Αίγινα» είναι, προφανώς, ανάξια σχολιασμού.

Όπως είπε στο τέλος της ομιλίας του της 9ης Απριλίου στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης, το ΜέΡΑ25 ελπίζει ότι, τουλάχιστον μετά το Πάσχα, και εφόσον τα περιοριστικά μέτρα συνεχιστούν, η Βουλή, επιτέλους, να λειτουργεί κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης δίνοντας το καλό παράδειγμα στους πολίτες.

Δείτε τα tweet:




Αποδεικτικά στοιχεία ότι ο κ. Βαρουφάκης "έσπασε" για λίγο την καραντίνα και πήγε να απομονωθεί στο σπίτι του στην Αίγινα, έδωσε μάλλον άθελα του το CNN, που τον "φιλοξένησε" για συνέντευξη και «κάρφωσε» τον τόπο που αυτός βρισκόταν (via Skype Aegina, Greece).

Πηγή: enikos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια