Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 26 Απριλίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

26 Απριλίου
Γεγονότα

1924-Τριάντα οικογένειες από τα θρυλικά χωριά της Βεζύρ-Κιοπρού του Πόντου (Νεαπόλεως – Ν. Κλαυδιουπόλεως) αποφασίζουν να ιδρύσουν το χωριό Σεβαστή σε μια δασώδη περιοχή (σε μία αλάνα στα σύνορα των οικοπέδων που είχαν στην κατοχή τους τα αδέρφια Μ.  και Κ. Α. Μωυσίδη.  Η Σεβαστή υπήχθη στον Δήμο Κατερίνης και αποτέλεσε αυτόνομη κοινότητα το 1934. (Ιωάννη Μωυσίδη, Η Ιστορία της Σεβαστής, σελ. 7-8)

Στέργιος Χασαπίδης 
1965-Έπειτα από ενέργειες του βουλευτή Πιερίας Στέργιου Χασαπίδη καταπλέει ο εκσκαφέας "Λέρος" για την εκβάθυνση του λιμένα Κίτρους, ο οποίος δίνεται ξανά σε χρήση του εμπορίου με ευεργετικά αποτελέσματα για τον νομό Πιερίας. Ο λιμένας παρέμεινε κλειστός για πολλά χρόνια. (Νέα Εποχή, 10-4-1965, σελ. 1)


1977-Αναγνωρίζονται τα σωματεία Καπνοπαραγωγών «Η Σωτηρία» με έδρα ο Σφενδάμι, Καπνοπαραγωγών «Η Ελπίς», με έδρα  τα Αλώνια, Καπνοπαραγωγών «Ο Απόλλων» με έδρα το Παλαιό Κεραμίδι, Καπνοπαραγωγών «Η Δράσις» με έδρα την κοινότητα Πύδνης και «Η Αλλαγή», με έδρα το Ελατοχώρι. (Ολύμπιον Βήμα, 4-5-1977, σελ. 3)


Έφυγαν

1942-Θάνατος του 56χρονου προέδρου της Κοινότητας Νέας Αγαθουπόλεως (1937-41)  Αθανασίου Νικαλέξη.


1957-Απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς στη Λάρισα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Πλαστήρας, ο οποίος νωρίτερα (1947-53) είχε υπηρετήσει ως ο πρώτος εισαγγελέας Πρωτοδικών στην Κατερίνη. (Μακεδονικός Αγών, 28-4-1957, σελ. 1).


1978-Πεθαίνει στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 59 ετών από καρδιακή προβολή ο συνταξιούχος δάσκαλος του Κολινδρού, Παρμενίων Σκούφας. Κηδεύτηκε την επομένη στον Κολινδρό. (Μακεδονικός Αγών, 6-5-1978, σελ. 2).

Έγιναν κι αυτά

1954-Πασχαλινή εορτή πραγματοποιείται με επιτυχία από την Αγροτολέσχη Κολινδρού. (Μακεδονικός Αγών, 2-5-1954, σελ. 2).

1959-Στο νέο Δ. Σ. Του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων “Η Ελεημοσύνη”, εξελέγη πρόεδρος η Άρτεμις Φαρδέλλα. (Μακεδονικός Αγών, 26-4-1959, σελ. 2)

1964-Εγκαίνια του Ιερού Ναού Παντάνασσας στο συνοικισμό Καταφυγιωτών στην Κατερίνη. Είναι ο μεγαλύτερος ναός στην πόλη και στο νομό. (Νέα Εποχή, 22-4-1964, σελ. 1)

1986-Πρόεδρος του Σωματείου Οπωρεμπόρων Κατερίνης επανεκλέγεται ο Νικ. Αποστολίδης. (Μακεδονικός Αγών, 26-4-1986, σελ. 2)
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.