HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 27 Απριλίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

27 Απριλίου

Γεγονότα

1965-Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων στο Νέο Κεραμίδι από τον Μητροπολίτη Βαρνάβα. (Μακεδονικός Αγών, 2-5-1965, σελ. 1)


2014-Τερματίζουν την ιππική πορεία τους στις Θερμοπύλες οι Ατρόμητοι Ιππείς, οι οποίοι ξεκίνησαν στις 22/4 από το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου. Σκοπός της πορείας ήταν αφενός να ευχαριστήσουν τους απανταχού Μακεδόνες του εξωτερικού που δεν ξέχασαν την κληρονομιά και την ιστορία τους, κτίζοντας αυτό το πανέμορφο ίδρυμα στην πατρίδα τους, και αφετέρου να τιμήσουν τους 300 του Λεωνίδα, που πολέμησαν για το ιδεώδες της ελευθερίας της πόλης τους και όλων των Ελλήνων, ήξεραν ότι θα πεθάνουν για τα ιδανικά τους αλλά γνώριζαν ότι ο θάνατος των ανδρειωμένων δεν λογίζεται ως θάνατος αλλά αθανασία.
Με έδρα την Κατερίνη ιδρύθηκαν το 2007 οι Ατρόμητοι Ιππείς, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη των ιστορικών τόπων-μνημείων-γεγονότων της ελληνικής ιστορίας. Στοχεύουν επίσης στη διάδοση του «φίλιππου πνεύματος», την αγάπη στη φύση, το περιβάλλον και στην ενδυνάμωση των ανθρωπίνων σχέσεων μεταξύ των ιππέων και όχι μόνο. (Ολύμπιο Βήμα, 17-4-2014)

Έφυγαν

1978-Πεθαίνει ο Χριστόδουλος Γκαϊνταρζής από το Κίτρος, λαϊκός οργανοπαίκτης (γκάιντας), ο οποίος έπαιξε και με τα μπαλέτα της Δώρας Στράτου.(Νέα Εποχή, 6-5-1978, σελ. 3)

Βασίλης Χαρισόπουλος
1987-Αυτοπυρπόληση του Βασίλη Χαρισόπουλου στην πλατεία της Κατερίνης στη διάρκεια ενός συλλαλητηρίου που οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Πιερίας. Ο 60χρονος αγρότης από το Σφενδάμι ήταν οπαδός του ΠΑΣΟΚ και , αφού ήπιε δηλητήριο, αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποτυχία της πολιτικής της κυβέρνησης στα αγροτικά ζητήματα. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου όμως εξέπνευσε. Στην κασέτα που ηχογράφησε πριν το θάνατό του, ανέφερε ως αιτία για την αυτοκτονία του τα δίκαια της αγροτιάς. Επακόλουθο της αυτοπυρπόλησης ήταν η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τους αγρότες στην Πιερία.
(Λευτεριά, 27-4-2017, διαθέσιμο
στο
http://lefteria.blogspot.com/2018/04/1987-2017.html


Έγιναν κι αυτά

1965-Τελούνται τα εγκαίνια του νεοσύστατου Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου Νέας Τραπεζούντας “Υψηλάντης” και σχετική διάλεξη δίνει ο πρώην βουλευτής Ελευθέριος Ελευθεριάδης. (Μακεδονικός Αγών, 18-5-1965, σελ. 1).

1966-Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Λιβαδιωτών Κατερίνης εξελέγη ο Δημ. Κωτίκας. (Μακεδονικός Αγών, 1-5-1966, σελ. 4)

2014-Ολοκληρώνεται το 80ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά (24 ως  27 Απριλίου) με τη συμμετοχή 400 αθλητών και αθλητριών για τις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, Νέων και Ανδρών -Γυναικών . Από πλευράς Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, οι αθλητές και αθλήτριες της ομάδας στέφθηκαν πρωταθλητές σε τρία αγωνίσματα και κατέκτησαν συνολικά 8 μετάλλια, φέρνοντας τον Ν.Ο.ΚΑΤ. στη 4η θέση στη πανελλήνια κατάταξη μεταλλίων.
H Κατερίνα Νικολαΐδου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών και στο σκιφ γυναικών, κατακτώντας δυο χρυσά μετάλλια, ενώ μαζί με την νεότερη αδερφή της Δέσποινα Νικολαΐδου χάρισαν στο Ν.Ο.ΚΑΤ. ένα ακόμη μετάλλιο, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του τελικού του διπλού σκιφ νέων γυναικών.Εντυπωσιακή και η εμφάνιση των πρωταθλητών του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κακούρη Νίκου και Καραμήτρου Θωμά, που πήραν μέρος σε 5 αγωνίσματα και ανέβηκαν και στα 5 στο βάθρο των νικητών.
Αναλυτικότερα ανακηρύχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στο αγώνισμα της δικώπου άνευ πηδαλιούχου εφήβων, ενώ κατέκτησαν δυο ακόμη μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα στην κατηγορία ανδρών (αργυρό) και Νέων (χάλκινο).Ακόμη με πηδαλιούχο τον Μπούφτα Μανώλη κατέκτησαν δυο μετάλλια στο αγώνισμα της δικώπου με πηδαλιούχο εφήβων (2η θέση) και ανδρών (3η θέση).

(Πηγή: Ανακοίνωση του έφορου κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ.,Νικολαΐδη Ιωάννη/Ολύμπιο Βήμα, 30-4-2014)

2016-Έπειτα από έναν χρόνο ο Αιγινιακός επέστρεψε στην Football League ως πρωταθλητής στον 2ο όμιλο.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια