HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διένειμε υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας σε 3.000 ιδιώτες γιατρούς της Θεσσαλονίκης

Τρεις χιλιάδες σακούλες με υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας στους ιδιώτες γιατρούς της Θεσσαλονίκης διένειμε σήμερα Κυριακή 12 Απριλίου 2020 από το πρωί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.
Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαου Νίτσα και του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, εθελοντές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου διένειμαν από τις 10.00 το πρωί, τις σακούλες με τα είδη ατομικής προστασίας στους γιατρούς, επί της οδού Αδριανουπόλεως, στην έδρα της Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη.

«Μέχρι σήμερα και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ολοκληρώσαμε την παράδοση υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό, τους ανθρώπους δηλαδή που δίνουν από την πρώτη γραμμή τη μάχη εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού. Σήμερα διανέμουμε στους ιδιώτες γιατρούς της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, κρεμοσάπουνα και ασπίδες προστασίας, προκειμένου να δώσουν εξοπλισμένοι τη δική τους μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε τη διανομή υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας στους ιδιώτες γιατρούς και των άλλων έξι Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στη συνέχεια θα διανείμουμε υλικό και στους οδοντιάτρους της περιοχής μας. Είμαστε εδώ, ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας να επαναλάβουμε τη διανομή ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής στους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας. Η προμήθεια του υλικού είναι μια καθημερινή μάχη, που όμως τη δίνουμε με επιτυχία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Αρχίσαμε αυτή τη διαδικασία και τη συνεχίζουμε, διότι θεωρούμε χρέος μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, με όποιο κόστος, προκειμένου να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Κάθε σακούλα που παρέλαβαν οι ιδιώτες γιατροί περιέχει μάσκες, γάντια, αντισηπτικό, αντισηπτικό κρεμοσάπουνο και ασπίδα προσώπου.

Συνολικά διανέμονται 150.000 μάσκες και γάντια και από 3.000 αντισηπτικά, κρεμοσάπουνα και ασπίδες.

Σε δηλώσεις τους οι κ.κ. Νίτσας και Εξαδάκλυτος τόνισαν τη σπουδαιότητα της προστασίας των ιδιωτών γιατρών και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για τη διάθεση των ειδών και για την οργάνωση της σημερινής διανομής. Επίσης, όλοι ευχαρίστησαν τους εθελοντές και τους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έφεραν εις πέρας τη διανομή.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια