HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Παρατάθηκε μέχρι τις 31 Ιουλίου του μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου στα καύσιμα – Αφορά 34 νησιά

Παρατάθηκε μέχρι τις 31 Ιουλίου η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου στα καύσιμα με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Σκοπός του μέτρου είναι η συγκράτηση του κόστους καυσίμων για τους καταναλωτές των νησιωτικών περιοχών λόγω του αυξημένου κόστους μεταφοράς από και προς τα νησιά. Ουσιαστικά πρόκειται για επιδότηση της διαφοράς κόστους μεταφοράς από και προς τα νησιά, σε σχέση με το κόστος των χερσαίων περιοχών της χώρας.

Τα πρατήρια που κάνουν χρήση του μεταφορικού ισοδυνάμου επιδοτούνται με 0,13 ευρώ ανά λίτρο προϊόντος για τις ποσότητες βενζίνης (95 οκτανίων) που μεταφέρονται στα νησιά που δεν διαθέτουν τουλάχιστον μια μόνιμη εγκατάσταση αποθήκευσης και με 0,06 ευρώ το λίτρο για τις ποσότητες βενζίνης σε νησιά τα οποία διαθέτουν έστω μία εγκατάσταση αποθήκευσης. Τα αντίστοιχα ποσά για το ντίζελ κίνησης είναι 0,13 ευρώ το λίτρο και 0,05 ευρώ το λίτρο.

Η επιδότηση χορηγείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο πλαίσιο του έργου «Μέτρα για τη μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, τη συγκράτηση και τη συνοχή του πληθυσμού στα νησιά» του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Να σημειωθεί πως το μεταφορικό ισοδύναμο δεν είναι κρατική ενίσχυση, αλλά μεταβατική πληρωμή ενίσχυσης των καταναλωτών και πρέπει να λειτουργεί ουδέτερα για το πρατήριο, όπως ο ΦΠΑ, ο οποίος δεν λογίζεται ως έσοδο της επιχείρησης.

Η πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου αφορά στα νησιά Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Αλόννησο, Αμοργό, Ανάφη, Αντίπαρο, Αστυπάλαια, Ίο, Ικαρία, Κάρπαθο, Κάσο, Κέα, Κίμωλο, Κύθηρα, Κύθνο, Λειψούς, Λέρο, Μεγίστη, Μήλο, Νίσυρο, Πάτμο, Σαμοθράκη, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Σκιάθο, Σκόπελο, Σκύρο, Σύμη, Τήλο, Φολέγανδρο, Φούρνους, Χάλκη και Ψαρά.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια