HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αναβρασμός μετά τον θάνατο 42χρονης στις γυναικείες φυλακές! Τι διαπίστωσαν οι γιατροί

Η είδηση του θανάτου της 42χρονης κρατούμενης στις γυναικείες φυλακές της Θήβας, προκάλεσε αναστάτωση και στη συνέχεια εξέγερση των γυναικών που κρατούνται.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, “η 42χρονη κρατούμενη του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε τοπικό Νοσοκομείο, όπου κατέληξε. Διενεργείται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της, ο οποίος σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του γιατρού του Καταστήματος Κράτησης αποδίδεται σε παθολογικά αίτια”.

Κρατούμενες στην ίδια πτέρυγα υποστηρίζουν ότι η 42χρονη εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού και έμεινε αβοήθητη. Η κατηγορούμενη για υποθέσεις τρομοκρατίας Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, που κρατείται στη Γ Πτέρυγα των Φυλακών Ελαιώνα Θήβας κατήγγειλε ότι, πριν από περίπου ένα μήνα πέθανε και άλλη γυναίκα εκεί και τόνισε:

“Παρά τις υποσχέσεις, για αποσυμφόρηση των φυλακών, λόγω της πανδημίας του κορονοιού, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Tα νοσοκομεία δεν δέχονται ασθενείς από τις φυλακές, γιατρός δεν υπάρχει στη Θήβα. Θα έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί οι ευπαθείς ομάδες. Φυλακισμένες είμαστε. Οχι θανατοποινίτισες”.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια