Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Αποζημίωση 4,3 εκατ. για το κλείσιμο του σταθμού διοδίων στην παλαιά οδό τα Τέμπη, στην “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου”

Περί τα 4,3 εκατομμύρια ευρώ έχει κοστίσει μέχρι στιγμής η απόφαση της πολιτείας να κρατήσει κλειστό τον σταθμό διοδίων στην παλαιά εθνική οδό στα Τέμπη. Ο λογαριασμός σταμάτησε να «μετράει» από τον περυσινό Οκτώβριο, οπότε και έκλεισε η παλαιά εθνική για να ενισχυθεί η γέφυρα του Πηνειού. Οι εργασίες αναμενόταν να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η παράδοση θα καθυστερήσει λόγω κορωνοϊού.

Χθες το υπουργείο Υποδομών ενέκρινε τη διάθεση 1,5 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», στην οποία έχει παραχωρηθεί τμήμα της εθνικής οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης (από τις Ράχες Φθιώτιδας έως το Κλειδί Ημαθίας). Πρόκειται για το ποσό που υπολογίστηκε ότι έχασε η κοινοπραξία από τις αρχές του 2019 έως τις 21 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, καθώς με απόφαση της πολιτείας παρέμενε κλειστός ο σταθμός διοδίων στην παλαιά εθνική στα Τέμπη. Το Δημόσιο έχει ήδη καταβάλει 1,1 εκατ. ευρώ για το 2017 (από την 1η Μαΐου, οπότε ελήφθη η σχετική απόφαση, έως το τέλος του έτους) και ακόμα 1,7 εκατ. ευρώ για το 2018. Ο σταθμός στην παλαιά εθνική προβλεπόταν για δύο λόγους: πρώτον, για να μην χρησιμοποιείται ο δρόμος από όποιον επιθυμεί να αποφύγει τα κοντινότερα διόδια και δεύτερον, γιατί η σύμβαση προβλέπει ότι τα πολύ βαρέα οχήματα και όσα μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία δεν θα πρέπει να περνούν από τις δίδυμες σήραγγες των Τεμπών, οπότε υποχρεωτικά χρησιμοποιούσαν την παλαιά εθνική (την ευθύνη συντήρησης της οποίας έχει η κοινοπραξία). Πάντως, από τα τέλη του προηγούμενου έτους δεν τίθεται ζήτημα αποφυγής των διοδίων ή μη, καθώς η παλαιά εθνική οδός στα Τέμπη έκλεισε για να πραγματοποιηθούν εργασίες ενίσχυσης της γέφυρας του Πηνειού. Η γέφυρα έχει μήκος 210 μ., φθάνει σε ύψος τα 18 μ. και αποτελείται από τρία ανοίγματα. Ηταν ένα δύσκολο για την εποχή του έργο, λόγω της αμμώδους σύστασης του πυθμένα του Πηνειού και της ύπαρξης πολλών πηγών εκεί όπου τοποθετήθηκαν τα βάθρα. Η γέφυρα εγκαινιάστηκε το 1960 και, όπως είχαν πολλές φορές επισημάνει οι ειδικοί, δεχόταν τις τελευταίες δεκαετίες περισσότερο φόρτο από αυτόν για τον οποίο είχε μελετηθεί. Οι εργασίες είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν στο τέλος Ιουνίου, αλλά μέχρι στιγμής έχουν λάβει παράταση για τον Αύγουστο.Να σημειωθεί ότι η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» έχει αναλάβει την ενίσχυση έξι γεφυρών που κατασκευάστηκαν το 1960-1967, καθώς και 89 μεσαίων γεφυρών του δρόμου. Το κόστος (7,6 εκατ. ευρώ για τις πρώτες έξι γέφυρες και 29 εκατ. ευρώ για τις υπόλοιπες 89) θα καλυφθεί πλήρως από το Δημόσιο. Αυτό προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης του 2007 για τεχνικά έργα με «ανοίγματα» μεγαλύτερα των 6 μέτρων, όπως οι εν λόγω γέφυρες (για μικρότερες το κόστος βαρύνει τον παραχωρησιούχο).


πηγή: kathimerini.gr


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.