Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Αιτήσεις από 45.000 επιχειρήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Στις 45.000 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση στην ψηφιακή πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για συμμετοχή στο χρηματοδοτικό σχήμα της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Τη σχετική αποκάλυψη έκανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha. O υπουργός ανέφερε πως οι αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή έχουν λάβει παράταση έως τις 21 Απριλίου και πως η καταβολή των πρώτων ποσών θα γίνει μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Μαΐου.

«Τα χρήματα αυτά θα μπουν στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, από τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί από την ΕΕ», τόνισε ο υπουργός.

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής - που εγκρίθηκε ως έκτακτη κρατική ενίσχυση την προηγούμενη Τετάρτη από την Κομισιόν - συνίσταται στην εκταμίευση χαμηλότοκων δάνειων προς επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προσωρινές οικονομικές δυσκολίες λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, με μόνον κριτήριο, να αποδεικνύεται η ανάγκη λήψης των δανείων αυτών από τη σημαντική μείωση της δραστηριότητάς τους.

Τα δάνεια θα δίνονται απευθείας από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, χωρίς τη διαμεσολάβηση των τραπεζών και το πρόγραμμα θα κρατήσει έως τις 30 Ιουνίου 2020.

Η συνολική διάρκεια του σχήματος είναι πενταετής. Το πρώτο έτος αποτελεί περίοδο χάριτος, χωρίς υποχρέωση καταβολής δόσεων. Η δε αποπληρωμή του δανείου θα πραγματοποιείται τα επόμενα τέσσερα έτη, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η ενίσχυση – δάνειο μέσω του σχήματος της επιστρεπτέας προκαταβολής δεν θα μπορεί να ξεπεράσει συνολικά το ποσό των 500.000 ευρώ ανά επιχείρηση και θα είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη, αλλά και μη συμψηφιστέα.

Η επιλεξιμότητα των επιχειρήσεων εδράζεται στην αποτύπωση της τρέχουσας κατάστασής τους σε σύγκριση με την προγενέστερη. Η αποτύπωση θα προκύπτει μέσω ενός – τυποποιημένου – μηχανισμού παρακολούθησης και αξιολόγησης του υπουργείου Οικονομικών (ΓΛΚ και ΑΑΔΕ), με βάση φορολογικά δεδομένα και λοιπούς σχετικούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς δείκτες.


Πηγή


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.