Υλικά
- 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
- 350 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
- Νιφάδες σοκολάτας κατά βούληση
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού λικέρ αμαρέτο
- 3-4 μπισκοτάκια αμαρέτο σπασμένα σε κομμάτια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τώρα έχουμε ένα κιλό περίπου παγωτού και αυτό είναι η βάση μας. Μπορούμε να το αφήσουμε όπως έχει ή να συνεχίσουμε χωρίζοντάς το σε 4 μπολάκια για να ετοιμάσουμε τις διαφορετικές γεύσεις.
Η πρώτη γεύση είναι βανίλια και μπορούμε να προσθέσουμε στο μίγμα μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Για το παγωτό κακάο ανακατεύουμε με το μίξερ τις δυο κουταλιές κακάο μέχρι να ανακατευτούν καλά, για το παγωτό στρατσιατέλα αντίστοιχα ανακατεύουμε τις νιφάδες σοκολάτας. Τέλος για το αμαρέτο προσθέτουμε το λικέρ και τα κομματάκια μπισκότο.
Πηγή
Πηγή
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!