Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Έρχονται οι «βοηθοί επιβατών» στα μέσα μεταφοράς –Τι αλλάζει από τις 4 Μαϊου

Από τους βασικούς κανόνες θα είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Φαίνεται πως η υποχρεωτική χρήση της μάσκας δεν είναι η μόνη αλλαγή που έρχεται για όσους μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφού θα υπάρχουν και οι «βοηθοί» επιβατών.

Ειδικότερα από τις 4 Μαΐου, όταν θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στα ΜΜΜ θα υπάρχουν νέοι κανόνες για τους επιβάτες.

Από τους βασικούς θα είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Ποια θα είναι η δουλειά των «βοηθών επιβατών»

Παράλληλα όμως, στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταπόκρισης του μετρό με λεωφορεία θα υπάρχουν «βοηθοί επιβατών», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Οι «βοηθοί επιβατών» θα παρέχουν συμβουλές στο κοινό, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και θα υπενθυμίζουν τη χρήση μάσκας.

Ακόμη, υπενθύμισε ότι σε συρμούς και οχήματα θα υπάρχει ειδική σήμανση, για το πού επιτρέπεται να καθίσει επιβάτης και πού όχι, έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Πέντε βασικοί κανόνες για μετακινήσεις με ΜΜΜ

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής συνόψισε σε έναν πεντάλογο τους κανόνες που πρέπει να έχουν στον μυαλό τους οι πολίτες, αναφορικά με τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

  • Πρώτον, δεν μετακινούμαστε, εάν δεν είναι ανάγκη. Καταλαβαίνω την κόπωση των πολιτών, έχουμε μείνει έξι εβδομάδες μέσα στα σπίτια μας και είναι απολύτως φυσιολογικό να θέλουμε να μετακινηθούμε, αλλά αν δεν είναι ανάγκη, καλό είναι να αποφύγουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», είπε ο υπουργός.
  • Δεύτερον, δεν μετακινούμαστε, όταν έχουμε κάποια συμπτώματα.
  •  Τρίτον, αυτήν την περίοδο, δεν χρησιμοποιούμε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εάν μπορούμε να μετακινηθούμε με κάποιο άλλο μέσο.
  • Τέταρτον, κρατάμε τις αποστάσεις που ορίζουν οι ειδικοί. Και πέμπτον, φοράμε πάντα μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

  Πίστωση για τους κατόχους καρτών

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών για τα ΜΜΜ, μηνιαίας ή μεγαλύτερης διάρκειας, που δεν τις χρησιμοποίησαν λόγω των περιοριστικών μέτρων, θα έχουν πίστωση.

Η πίστωση θα δοθεί στην αγορά της επόμενης κάρτας, ενώ σχεδιάζεται επιπλέον έκπτωση 10% για όσους αγοράσουν ετήσια κάρτα, με στόχο την ενίσχυση των εσόδων των αστικών συγκοινωνιών.

Στον δρόμο όλα τα λεωφορεία

Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει στον δρόμο όλος ο στόλος των λεωφορείων.

«Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην Αθήνα, λόγω της μείωσης της επιβατικής κίνησης, γύρω στα 550 λεωφορεία. Από την άλλη εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε όλο το στόλο των λεωφορείων που φτάνει στον αριθμό των 1.100. Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να βγάλουμε κι άλλα λεωφορεία στους δρόμους, αλλά αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχουν», ανέφερε σχετικά.

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι: «Θα έχουμε 350 οχήματα από 219 που παραλάβαμε, γιατί σας θυμίζω ότι έχουμε δώσει δρομολόγια στα ΚΤΕΛ και έχουν προστεθεί άλλα 100 οχήματα».   Σχολίασε δε ότι το μεγάλο ζήτημα είναι, δεδομένου ότι ο στόλος των αστικών λεωφορείων και στις δυο μεγάλες πόλεις έχει μέσο όρο ηλικίας 16-17 έτη, «να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με το υλικό που έχουμε και το τροχαίο υλικό που έχουμε δυστυχώς είναι προβληματικό


Πηγή


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.