Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 6 Απριλίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

6 Απριλίου

Γεγονότα

1962- Στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων για το θέμα του τουρισμού, ο βουλευτής Πιερίας Κωνσταντίνος Δημόπουλος παραθέτει στοιχεία που πείθουν ότι η Πιερία είναι τουριστικός προορισμός και πρέπει να τύχει της προσοχής από την Πολιτεία.  Ανάμεσα στα άλλα, εμμένει στο να προαχθεί το Λιτόχωρο από Κοινότητα σε Δήμο. (Σωτήριος Δ. Μασταγκάς (2018), Χρονικά Λιτοχώρου, τ. 14ος, σελ. 97-98).

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Κ & ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ

1965-Τη νύχτα της 5 προς 6/4 πούλμαν που μετέφερε συνδικαλιστές (θα ελάμβαναν μέρος σε μεγάλη εργατική συγκέντρωση στην Αθήνα) συγκρούεται με φορτηγό επί της εθνικής οδού, έξω από την Κατερίνη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 (συμπεριλαμβανομένων των οδηγών των 2 οχημάτων) και να τραυματιστούν 35 άνθρωποι (από τους οποίους οι 25 σοβαρά). Το πούλμαν είχε ξεκινήσει από την Καβάλα με προορισμό την Αθήνα και το φορτηγό έκανε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, φορτωμένο με οπωρολαχανικά. Αιτία για τη σύγκρουση ήταν η λοξοδρόμηση του φορτηγού προς τα αριστερά και η υπνηλία του οδηγού του. (Νέα Εποχή, 10-4-1965, σελ. 1) Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αρχών, την κατάρτιση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Κατερίνης και την αφιλοκερδή προσφορά των υπηρεσιών τους από ιδιώτες ιατρούς, όλοι οι σοβαρά τραυματίες επέζησαν. (Νέα Εποχή, 25-4-1965, σελ. 3)

Σίμος Χαραλαμπίδης
1975-Στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Κατερίνη, επικρατεί ο συνδυασμός του Σίμου Χαραλαμπίδη “Ένωση-Δημιουργία” με 7.041 ψήφους (ποσοστό 50,70%) έναντι 6.853 για τη “Νέα Πορεία” του Κλέαρχου Γώττα (49,30%). Επί 19.114 εγγεγραμμένων, ψήφισαν οι 13.991. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 13.894 και τα άκυρα-λευκά 97.
(Μακεδονικός Αγών, 12-4-1975, σελ. 1.)

1977-Σε αγώνα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ που γίνεται στο Εθνικό Στάδιο της Κατερίνης, η εθνική νέων της Ελλάδας νικά την αντίστοιχη της Ουγγαρίας με 4-0. (Μακεδονικός Αγών, 9-4-1977, σελ. 2.)


Έφυγαν

1968-Τον Απρίλιο του 1968 απεβίωσε ο Γεώργιος Φ. Μαγαλιός. Ήταν διευθυντής Νομαρχίας της Πιερίας (από το 1966).


Έγιναν κι αυτά

1930-Στον Κατερινιώτη Κωνσταντίνο Τασχουνίδη από τον συνοικισμό Ευαγγελικών έλαχε ο πρώτος αριθμός του λαχείου του Στόλου, που κερδίζει 100 χιλιάδες δραχμές.  (Ηχώ των Πιερίων 6-4-1930 μέσω της εφημερίδας Νέα Εποχή, 15-7-1959, σελ. 2)

1963- Εξελέγη πρώτος πρόεδρος του νεοσύστατου Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Παντοπωλών Πιερίας (Συν.ΠΕ.) ο Βασίλειος Βασιλειάδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Έδρα του συνεταιρισμού είναι η Κατερίνη και τα γραφεία του βρίσκονται στην οδό Τσαλδάρη 23.  (Νέα Εποχή, 6-4-1963, σελ. 1)Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.