Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Αποζημίωση 60.000 ευρώ σε άνδρα που τραυματίστηκε ενώ υπηρετούσε στον στρατό

Ποσό 60.000 ευρώ καλείται να καταβάλει το δημόσιο ως αποζημίωση σε νεαρό άνδρα ο οποίος υπέστη σοβαρή βλάβη στην ακοή του κατά τη διάρκεια άσκησης ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε τον νεαρό επικυρώνοντας την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου με την οποία επιδικάστηκε το συγκεκριμένο ποσό ως αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Ο νεαρός προσέφυγε στη δικαιοσύνη όταν διαπίστωσε πως το πρόβλημα που αντιμετώπισε μετά την άσκηση ρίψης όλμων και τον ταλαιπώρησε κατά τη διάρκεια της θητείας του, ήταν μόνιμο. Στο Κοργιαλένειο - Μπενάκειο νοσοκομείο ο άνδρας, αφού είχε απολυθεί από στρατό, υποβλήθηκε σε ακοόγραμμα στο οποίο διαπιστώθηκε «αμφίπλευρη νευροαισθητήριος βαρηκοοία αφορώσα στις υψηλές συχνότητες (αμφίπλευροι ακουστικοί τραυματισμοί)».

Ο σοβαρός τραυματισμός του προέκυψε , όπως αναφέρει στην προσφυγή του, όταν υποχρεώθηκε να συμμετέχει στην άσκηση «Νικηφόρος» έχοντας την διπλή ιδιότητα του στοιχειάρχη-σκοπευτή, λόγω έλλειψης υπαξιωματικού και να πραγματοποιήσει ακατάπαυστα 80 συνεχόμενες βολές, ανά πέντε δευτερόλεπτα καθώς ο δεύτερος όλμος έπαθε αφλογιστία.

Ο προσφεύγον αρχικά διεκδίκησε αποζημίωσε 88.000 ευρώ, με τους νόμιμους τόκους, για ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστη από την παράνομη συμπεριφορά οργάνου (στρατιωτικού) του Ελληνικού Δημοσίου. Ωστόσο, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών επιδίκασε το ποσό των 60.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη από παραλήψεις στρατιωτικού. Το δικαστήριο έκρινε ότι «τόσο η βαρηκοΐα όσο και οι εμβοές δεν είναι αναστρέψιμες» και αυτό ανεξάρτητα εάν το ποσοστό αναπηρίας του δεν ξεπερνά το 5%.

Το δημόσιο ζήτησε την αναίρεση της επίμαχης απόφασης αλλά οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν το αίτημα βάζοντας την «σφραγίδα» τους στην κρίση του Εφετείου.


ΠηγήΕτικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.