HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Βοήθεια στο σπίτι: Καθημερινά δύο γεύματα σε 680 απόρους & ευπαθείς ομάδες

Για τη διανομή σε καθημερινή βάση (επί 14 συνολικά ημέρες), με αφετηρία χθες Δευτέρα 27 Απριλίου, δύο γευμάτων σε 680 ωφελούμενους του διευρυμένου - για την περίοδο της πανδημίας - προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», μεριμνούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.

Ειδικότερα, αρχικά παραλαμβάνουν καθημερινά δύο έτοιμα γεύματα (μεσημεριανό – βραδινό), στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, για την επισιτιστική εν μέσω πανδημίας υποστήριξη των ευπαθών ομάδων.

Ακολούθως, με τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας που ορίζονται από τις αρμόδιες δημόσιες υγειονομικές αρχές, τα γεύματα διανέμονται πόρτα-πόρτα σε ευπαθείς ομάδες και οικονομικά αδύναμους δημότες. Ταυτόχρονα στο σύνολο των ωφελούμενων των Καθημερινών Συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος «Άρτος ο Επιούσιος».

 «Διευρύνουμε καθημερινά εν μέσω της πανδημίας τις δράσεις που προσφέρουν ανακούφιση σε ευάλωτους συνδημότες μας. Ενισχύουμε έτσι τη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης, που σε συνεργασία με φορείς,  εθελοντές, επιχειρήσεις και εργαζόμενους απλώνουμε στην πόλη, σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος απευθύνει «ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους – συνεργάτες μου, στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, που διανέμουν τα γεύματα, πόρτα- πόρτα».

Παρών στην παραλαβή των γευμάτων ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Τσιαλός, ο οποίος υπενθύμισε ότι προηγήθηκε η διανομή 13,5 κιλών τροφίμων την περασμένη εβδομάδα στους ωφελούμενους, η οποία και συνεχίζεται, ενώ όπως διευκρίνισε: «Πρόκειται για πρωτοβουλία - συνέχεια της επέκτασης του δικτύου για την παροχή κατ’ οίκον υπηρεσιών, που ανταποκρινόμενος στις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας λόγω της πανδημίας, υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια