HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι θα πληρωθούν μέχρι αρχές Μαΐου - Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο «κύμα» αιτήσεων για το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή ή πλήττονται βάσει ΚΑΔ, ενώ αναμένονται και άλλες πληρωμές του επιδόματος στο τέλος Απριλίου.

Αιτήσεις συνεχίζουν να υποβάλλουν όσοι ανήκουν στους 6 επιστημονικούς κλάδους που θα λάβΟυν το επίδομα τηλεκατάρτισης των 600 ευρώ, ενώ ξεκίνησαν οι αιτήσεις και των ελεύθερων επαγγελματιών για την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι που δεν πρόλαβαν το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου να υποβάλλουν την υπεύθυνη δήλωση στο ΕΡΓΑΝΗ προκειμένου να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ, όπως αναφέρει το insider.gr, έχουν κι άλλες ευκαιρίες μέσα στον Απρίλιο ανάλογα με το ΑΦΜ τους.

Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 1 μπορούν να υποβάλλουν την Τρίτη 21 Απριλίου

Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 2 μπορούν να υποβάλλουν τ ην Τετάρτη 22 Απριλίου

Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 3 μπορούν να υποβάλλουν την Πέμπτη 23 Απριλίου

Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 4 μπορούν να υποβάλλουν την Παρασκευή 24 Απριλίου

Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 5 μπορούν να υποβάλλουν το Σάββατο 25 Απριλίου

Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 6 μπορούν να υποβάλλουν την Κυριακή 26 Απριλίου

Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 7 μπορούν να υποβάλλουν την Δευτέρα 27 Απριλίου

Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 8 μπορούν να υποβάλλουν την Τρίτη 28 Απριλίου

Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 9 μπορούν να υποβάλλουν την Κυριακή 19 Απριλίου και την Τετάρτη 29 Απριλίου

Οι μισθωτοί με ΑΦΜ που λήγει σε 0 μπορούν να υποβάλλουν την Δευτέρα 20 Απριλίου και την Πέμπτη 30 Απριλίου

Για τους εργαζόμενους που βρίσκονται ήδη σε αναστολή ή θα τεθούν σε αναστολή έως και την Δευτέρα του Πάσχα θα υπάρξουν άλλα δυο κύματα πληρωμών:

- Το τριήμερο 27 έως 30 Απριλίου θα λάβουν τα 800 ευρώ όσοι θα κάνουν δήλωση στο supportemployees.yeka.gr έως τις 20 Απριλίου
- Μεταξύ 5 και 10 Μαίου θα λάβουν τα 800 ευρώ όσοι θα κάνουν δήλωση στο supportemployees.yeka.gr από 21 έως 30 Απριλίου.

Οι επιχειρήσεις που υπολειτουργούν και πλήττονται βάσει ΚΑΔ μπορούν να δηλώνουν εργαζόμενούς τους σε αναστολή σταδιακά και για διαφορετικό αριθμό μισθωτών κάθε φορά έως και την Δευτέρα 20 Απριλίου.

Υποχρεούνται φυσικά να γνωστοποιήσουν στους εργαζόμενους αυθημερόν (εγγράφως ή ηλεκτρονικά) την αναστολή των συμβάσεων εργασίας τους.

Ακολούθως, οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή και έχουν λάβει γνωστοποίηση της αναστολής από τις επιχειρήσεις-εργοδότες τους, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ έως και τις 30 Απριλίου.

Επιστήμονες

Από 24 έως την 27/4/2020 και από 4 έως την 7/5/2020 ανάλογα με την χρονική στιγμή ενεργοποίησης της επιταγής τηλεκατάρτισης, θα πληρωθούν οι επιστήμονες το ειδικό επίδομα των 600 ευρώ (400 ευρώ προκαταβολή και 200 ευρώ εξόφληση).

Υπενθυμίζεται πως από τον Μάιο και εφόσον οι επιπτώσεις της πανδημίας συνεχιστούν, οι επιστήμονες θα ενταχθούν στο επίδομα των 800 ευρώ, αφού πρώτα υποβάλλουν εκ νέου τις αιτήσεις τους στην ειδική πλατφόρμα που θα τους υποδείξει το υπουργείο Εργασίας.

Ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι

Αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ ξεκίνησαν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά -μέχρι και την 24η Απριλίου 2020- οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, που απασχολούν έως και 5 εργαζόμενους.

Από την ερχόμενη Παρασκευή θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και οι επιχειρήσεις που απασχολούν έως και 20 εργαζόμενους.

Βασικές προϋποθέσεις προκειμένου οι ωφελούμενες επιχειρήσεις να υποβάλλουν με επιτυχία την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» είναι:

  • να έχουν υποβάλει μέχρι και την 20η Μαρτίου 2020 δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2018, με έσοδα,
  • να έχουν υποβάλει όλες τις δηλώσεις ΦΠΑ για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2018 μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2020,
  • να μην είναι σε αδράνεια από την 1η Απριλίου 2019 και μετά,
  • να έχουν δηλώσει έναρξη εργασιών στο φορολογικό μητρώο της ΑΑΔΕ μέχρι την 31-3-2019, να μην έχουν υποβάλει, μέχρι και την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, πιστωτικές δηλώσεις ΦΠΑ με μηδενικές εκροές καθ’όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και την 29 Φεβρουαρίου 2020,
  • να μην έχει ανασταλεί η χρήση του ΑΦΜ τους.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια