HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σταϊκούρας: Σε ποιους εργαζόμενους δεν θα συνεχίσουμε να δίνουμε το επίδομα των 800 ευρώ

Με την επανεκκίνηση της οικονομίας τα μέτρα κρατικής βοήθειας θα πάρουν άλλη μορφή σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

«Πολλά αλλάζουν από τον Ιούνιο και περιορίζονται τα 800 ευρώ που δίνει τώρα η Πολιτεία, μόλις ολοκληρωθεί το τρίμηνο των προστατευτικών μέτρων που ισχύουν σήμερα» δηλώνει χαρακτηριστικά στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6.

«Τώρα, προσθέτει, είναι η πρώτη φάση αλλά η δεύτερη φάση δεν θα έχει την ίδια μορφή με τις σημερινές έκτακτες συνθήκες αντιμετώπιση της κρίσης, γιατί κάτι τέτοιο θα ξεπερνούσε κατά πολύ τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας και δεν θα ήταν βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο».

Και συνεχίζει: «Εμείς οφείλουμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις με ρευστότητα για να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης, αλλά η πολιτεία δεν μπορεί να συνεχίσει να δίνει 800 ευρώ σε κάποιον τον οποίο τον ζητάει η επιχείρηση για να πάει να δουλέψει».

Κατά τον υπουργό κ. Σταϊκούρα «υπάρχουν ήδη αιτήματα από επιχειρήσεις που λένε πως θέλουν να βγει το προσωπικό τους από την αναστολή».


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια