Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κορονοϊός: «Το 80% των νοσούντων κόλλησε από ασυμπτωματικούς ασθενείς»

Νέα έρευνα για τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας, που συνεχώς αυξάνει τα θύματά της σε παγκόσμιο επίπεδο, πραγματοποιήσαν επιστήμονες από τη Σανγκάη.

Σχεδόν το 80% των ασθενών με κορονοϊό κόλλησε από άτομο που ήταν ήδη φορέας του ιού αλλά δεν είχε ακόμη εμφανίσει τα συμπτώματα αναφέρει χαρακτηριστικά η νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Shanghai Jiao Tong.

Οι επιστήμονες παράλληλα διαπίστωσαν πως ένα άτομο μπορεί να έχει τον ιό για 3,8 ημέρες πριν παρουσιάσει τα συμπτώματα και τις συγκεκριμένες ημέρες μπορεί να τον μεταδώσει σε άλλους.

Η ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σαγκάης αναφέρει πως από τη μελέτη τους αποδεικνύεται ότι η απομόνωση από μόνη της δεν αρκεί για να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η καραντίνα θα πρέπει να συνδυαστεί με αυστηρούς ελέγχους και εντοπισμό των επαφών του κάθε ατόμου αλλά παράλληλα και με αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιούνται, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Συλλέγοντας δεδομένα από την Κίνα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μαθηματικά μοντέλα για να υπολογίσουν κατά μέσο όρο πόσο καιρό χρειάστηκε έτσι ώστε να μπορέσει να συρρικνωθεί ο κορονοϊός στην Ουχάν την περιοχή όπου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του φονικού ιού.


Πηγή


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.