Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 9 Απριλίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

9 Απριλίου

Γεγονότα

1929-Η Κοινότητα Κατερίνης αναγνωρίζεται σε δήμο. (ΦΕΚ 139 Α΄/9-4-1929)

1938-Στα «Αθηναϊκά Νέα» (φύλλο 9-4-1938, σελ. 5) φιλοξενούνται «εκ Κατερίνης» οι ευχαριστίες του Γεωργικού Συνεταιρισμού Λαϊκής Τραπέζης Κονταριωτίσσης και του προέδρου του, Αβτζόγλου, «διά ψηφισθέντα ευεργετικά μέτρα επ’ αγαθώ του αγροτικού κόσμου».

1985-Γίνεται η τελετή θεμελίωσης του κτηρίου της Διεύθυνσης Δασών του νομού Πιερίας, που βρίσκεται κοντά στο Εθνικό Στάδιο Κατερίνης.


2000-Διεξάγονται βουλευτικές εκλογές. Επί συνόλου 119.619 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 94.257 στην εκλογική περιφέρεια Πιερίας, Τα άκυρα/λευκά ήταν 1.609 και  τα έγκυρα 92.648. Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει 48,27% και 2 έδρες, όσες και το ΠΑΣΟΚ, που συγκεντρώνει 41,45%. Το ΚΚΕ έλαβε 4,07, το ΔΗΚΚΙ  2,44, και ο ΣΥΝ 2,10%.Βουλευτές εκλέγονται από τη Νέα Δημοκρατία οι Γεώργιος Κωνσταντόπουλος και Ευάγγελος Πολύζος, ενώ από το ΠΑΣΟΚ η Μαρία Αρσένη και ο Παντελής Τσερτικίδης. (Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών)- αποτελέσματα στον σύνδεσμο
http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/Results/nationallectures2000/

Έγιναν κι αυτά

1967-Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας «Η Περίθαλψις» εξελέγη η Ζήνα Θωμαΐδου. (Νέα Εποχή, 8-4-1967, σελ. 4)

2013-Στην Πιερία ιδρύεται η πρώτη Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) με σχέδιο προεδρικού διατάγματος, το οποίο υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρη και τον συναρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Στ. Καλαφάτη. Η εν λόγω «ζώνη καλλιέργειας» αποτελεί πρότυπο σχεδιασμού για τη δημιουργία ΠΟΑΥ και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, έχοντας ως γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την περαιτέρω ανάπτυξη και οργάνωση του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών. (Πηγή: ΑΜΠΕ, 9-4-2013)Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.