HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μαγικό Πανεπιστήμιο: Διαδικτυακή δράση για τη ζωή στην απομόνωση

Το Μαγικό Πανεπιστήμιο (magikopanepistimio.org) σας προσκαλεί σε ένα νοητό ταξίδι από την Ανταρκτική στο Διάστημα. Ο γιατρός των αστροναυτών της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), Δρ. Αδριανός Γολέμης, ο οποίος βίωσε συνθήκες ακραίας καραντίνας στην απομόνωση της Ανταρκτικής για έναν χρόνο συμμετέχοντας σε διαστημική αποστολή, θα μιλήσει για την εμπειρία του και θα απαντήσει σε πολλά συναρπαστικά ερωτήματα:
Πώς είναι η ζωή των Αστροναυτών στο Διάστημα και τι αλλαγές συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα και την ψυχολογία; Ποιες είναι οι δυσκολίες της απομόνωσης και πώς μπορούμε να τη ζήσουμε με τρόπο βιώσιμο... ακόμα και ευχάριστο; 

Ο Αδριανός Γολέμης σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέγραψε τη διπλωματική του εργασία στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος πάνω στα ιατρικά και ψυχολογικά κριτήρια επιλογής αστροναυτών για μελλοντικές, μακροχρόνιες διαστημικές αποστολές. Ακολούθως επιλέχθηκε από την ESA για να επανδρώσει το Σταθμό Concordia. Εργάζεται στην ιατρική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αστροναυτών, παρακολουθώντας την υγεία των Αστροναυτών πριν την αποστολή τους στο Διάστημα, κατά τη διάρκεια αυτής, καθώς και μετά την επιστροφή τους στη Γη.

Η δράση είναι δωρεάν για όλους και ενθαρρύνουμε κυρίως τους μαθητές Δημοτικού να την παρακολουθήσουν. Σας περιμένουμε το Σάββατο, 25/4 και ώρα 19.30 (η μετάδοση ξεκινάει στις 19:15). Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης, επισκεφθείτε τον ιστότοπο magikopanepistimio.org ή τη σελίδα μας στο Facebook. Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε άμεσα τις σχετικές ειδοποιήσεις. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια