Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κάνουν μήνυση στον Χρήστο Δάντη για το τραγούδι «Δεν υπάρχει Θεός»

Στο στόχαστρο της εκκλησίας μπήκε το νέο τραγούδι του Χρήστου Δάντη με τίτλο «Δεν υπάρχει Θεός», ενώ υπήρξαν και αυτοί που απειλούν με μηνύσεις.

Το ekklisiaonline, με δημοσίευσή του γνωστοποίησε πως ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά του διάσημου τραγουδιστή ενώ οργισμένη ήταν και η αντίδραση του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Ζιόμπολα.

Οι στίχοι που πυροδότησαν «ξεσηκωμό» στους ανθρώπους της ορθοδοξίας όπως υποστηρίζουν, αναφέρουν: «Δεν υπάρχει Θεός, μάλλον πέθανε» και «αν υπάρχει Θεός, είναι άθεος και μας δουλεύει από πάνω εντελώς».

Μιλώντας στο eReportaz.gr, o Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ζιόμπολας χαρακτηρίζει προσβλητικό και απάνθρωπο το τραγούδι του Χρήστου Δάντη και ζητά να αποσυρθεί:

«Αυτό είναι φοβερό. Πολύ προσβλητικό, απάνθρωπο και απαράδεκτο. Ντροπή του κου Δάντη. Δικαίωμά σου να μην πιστεύεις, αλλά δεν μπορείς να θίγεις. Τι πήγες να κάνεις δηλαδή; Είσαι αισχρός, βλάσφημος, άξιος περιφρονήσεως και γιουχαρίσματος. Έπεσες αγαπητέ μου πολύ χαμηλά και είσαι άξιος ιεράς αγανακτήσεως, δεν έχεις μέσα σου Ιερό και Όσιο και είσαι κατακριτέος. Ντροπή και αίσχος ένας Έλληνας να φτάσει σε αυτό το σημείο. Τουλάχιστον να σεβαστείς την ποιότητα των Ελλήνων οι οποίοι πιστεύουν. Καλώ τον κύριο Δάντη να ανακαλέσει και οπωσδήποτε να αποσύρει το τραγούδι. Το παράκανε και μηδένισε το δημιουργό του κόσμου. Οπωσδήποτε η Εκκλησία θα αντιδράσει και είναι βέβαιο πως θα αντιδράσει και όλος ο κόσμος».

Μήνυση από το ekklisiaonline

Το ekklisiaonline με ανάρτησή του αναφέρει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του τραγουδιστής:
«Θα κινηθούμε νομικά εναντίον του Χ. Δάντη για το αισχρό τραγούδι «Δεν Υπάρχει Θεός» για τους στίχους «Δεν υπάρχει Θεός, μάλλον πέθανε κι αν υπήρξε ποτέ μας την έκανε, μας παράτησε να ‘ναι πιο άνετος ή κάπου θα ‘ναι κλεισμένος τρελός… Δεν υπάρχει Θεός κι ούτε νοιάζεται που ένας κόσμος στα δύο μοιράζεται κι αν υπάρχει Θεός, είναι άθεος και μας δουλεύει από πάνω εντελώς…».
Θα μάθουν ορισμένοι κύριοι ότι σε αυτή τη χώρα ακόμη δεν έχουν όλα ισοπεδωθεί και θα μας βρουν μπροστά τους.
Συγκεκριμένα θα γίνει μήνυση για κακόβουλη βλασφημία καθώς το τραγούδι εκδηλώνει δημόσια έλλειψη προς τα θεία, σύμφωνα με τον προγενέστερο νόμο 198 και 199 του ποινικού κώδικα (έχουν καταργηθεί) – Διατάραξη θρησκευτικών συναθροίσεων.
Αντικρούει στα άρθρα 5 του Συντάγματος περί θρησκευτικού αισθήματος και άρθρο 13 περί συνειδήσεωςΠηγή


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.