HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κάνουν μήνυση στον Χρήστο Δάντη για το τραγούδι «Δεν υπάρχει Θεός»

Στο στόχαστρο της εκκλησίας μπήκε το νέο τραγούδι του Χρήστου Δάντη με τίτλο «Δεν υπάρχει Θεός», ενώ υπήρξαν και αυτοί που απειλούν με μηνύσεις.

Το ekklisiaonline, με δημοσίευσή του γνωστοποίησε πως ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά του διάσημου τραγουδιστή ενώ οργισμένη ήταν και η αντίδραση του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Ζιόμπολα.

Οι στίχοι που πυροδότησαν «ξεσηκωμό» στους ανθρώπους της ορθοδοξίας όπως υποστηρίζουν, αναφέρουν: «Δεν υπάρχει Θεός, μάλλον πέθανε» και «αν υπάρχει Θεός, είναι άθεος και μας δουλεύει από πάνω εντελώς».

Μιλώντας στο eReportaz.gr, o Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ζιόμπολας χαρακτηρίζει προσβλητικό και απάνθρωπο το τραγούδι του Χρήστου Δάντη και ζητά να αποσυρθεί:

«Αυτό είναι φοβερό. Πολύ προσβλητικό, απάνθρωπο και απαράδεκτο. Ντροπή του κου Δάντη. Δικαίωμά σου να μην πιστεύεις, αλλά δεν μπορείς να θίγεις. Τι πήγες να κάνεις δηλαδή; Είσαι αισχρός, βλάσφημος, άξιος περιφρονήσεως και γιουχαρίσματος. Έπεσες αγαπητέ μου πολύ χαμηλά και είσαι άξιος ιεράς αγανακτήσεως, δεν έχεις μέσα σου Ιερό και Όσιο και είσαι κατακριτέος. Ντροπή και αίσχος ένας Έλληνας να φτάσει σε αυτό το σημείο. Τουλάχιστον να σεβαστείς την ποιότητα των Ελλήνων οι οποίοι πιστεύουν. Καλώ τον κύριο Δάντη να ανακαλέσει και οπωσδήποτε να αποσύρει το τραγούδι. Το παράκανε και μηδένισε το δημιουργό του κόσμου. Οπωσδήποτε η Εκκλησία θα αντιδράσει και είναι βέβαιο πως θα αντιδράσει και όλος ο κόσμος».

Μήνυση από το ekklisiaonline

Το ekklisiaonline με ανάρτησή του αναφέρει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του τραγουδιστής:
«Θα κινηθούμε νομικά εναντίον του Χ. Δάντη για το αισχρό τραγούδι «Δεν Υπάρχει Θεός» για τους στίχους «Δεν υπάρχει Θεός, μάλλον πέθανε κι αν υπήρξε ποτέ μας την έκανε, μας παράτησε να ‘ναι πιο άνετος ή κάπου θα ‘ναι κλεισμένος τρελός… Δεν υπάρχει Θεός κι ούτε νοιάζεται που ένας κόσμος στα δύο μοιράζεται κι αν υπάρχει Θεός, είναι άθεος και μας δουλεύει από πάνω εντελώς…».
Θα μάθουν ορισμένοι κύριοι ότι σε αυτή τη χώρα ακόμη δεν έχουν όλα ισοπεδωθεί και θα μας βρουν μπροστά τους.
Συγκεκριμένα θα γίνει μήνυση για κακόβουλη βλασφημία καθώς το τραγούδι εκδηλώνει δημόσια έλλειψη προς τα θεία, σύμφωνα με τον προγενέστερο νόμο 198 και 199 του ποινικού κώδικα (έχουν καταργηθεί) – Διατάραξη θρησκευτικών συναθροίσεων.
Αντικρούει στα άρθρα 5 του Συντάγματος περί θρησκευτικού αισθήματος και άρθρο 13 περί συνειδήσεως



Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια