HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τα νεότερα για τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο

Σε 83 ανέρχονται οι νεκροί στη χώρα μας από επιπλοκές του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς το τελευταίο 24ωρο δύο ακόμη συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων ήταν τα 74 έτη και οι ήταν 23 γυναίκες. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 52 νέα κρούσματα κορονοϊού και ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έχει ανέλθει σε 1.884.

Τα 509 εξ αυτών σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό. Την ίδια στιγμή, 84 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 32.528 δείγματα, όπως είπε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Tι ανέφερε για τις προστατευτικές μάσκες

Στο ζήτημα της χρήσης μάσκας από τον πληθυσμό αναφέρθηκε σε ακόμη μία ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Ο λοιμωξιολόγος υποστήριξε ότι τόσο ο ΠΟΥ όσο και Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων επανέλαβαν πως η γενικευμένη χρήση μασκών από το κοινό «δεν υποστηρίζεται από τα σημερινά δεδομένα».

Υπογράμμισε ότι ο «ΠΟΥ επεσήμανε τους κινδύνους μετάδοσης του ιού από την λάθος χρήση της μάσκας». Υπάρχουν κίνδυνοι, όπως είπε, να μολυνθεί κανείς χωρίς να θέλει με το άγγιγμα και την επαναχρησιμοποίηση της μάσκας ή να αναπτύξει δυσκολία στην αναπνοή. Επιπλέον, σημείωσε πως δημιουργείται η ψευδής αίσθηση ασφάλειας που μπορεί να οδηγήσει σε αμέλεια σχετικά με την τήρηση πιο σημαντικών μέτρων, όπως η υγιεινή των χεριών και η αποστασιοποίηση. Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι η μαζική η μαζική χρήση μασκών μπορεί να οδηγήσει σε εκτροπή των πόρων από άλλα μέτρα δημόσιας υγείας όπως η υγιεινή των χεριών.

Επανέλαβε λοιπόν πως σημαντικότερα μέτρα είναι η αποφυγή του συνωστισμού, η φυσική απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρο από άλλα άτομα, η συχνή υγιεινή των χεριών με αντισηπτικό ή σαπούνι και νερό. Ο λοιμωξιολόγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, σύμφωνα και με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης, να αποφασιστεί η μαζικότερη χρήση μάσκας. Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα γίνει ανάλογα με την πορεία της ασθένειας σε μια χώρα ή ακόμη και σε ειδικούς πληθυσμούς.

Τι απάντησε για τον μαζικό έλεγχο με τεστ

Αναφέρθηκε επίσης στον μαζικό έλεγχο του πληθυσμού με ειδικά τεστ επαναλαμβάνοντας πως για την "επιβεβαίωση της νόσου χρησιμοποιούνται τα εργαστηριακά τεστ, ο μοριακός έλεγχος" και τονίζοντας ότι τα "ίδια κριτήρια έχουν υιοθετήσει και διεθνείς οργανισμοί". Υπογράμμισε επίσης πως είναι αδύνατος, αλλά και λανθασμένος ο μαζικός έλεγχος 10 εκατομμυρίων πολιτών με δεδομένο πως θα οδηγούσε σε σπατάλη πόρων σημειώνοντας, ωστόσο, πως η χώρα μας προετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τεστ σε πιο μεγάλη ομάδα πληθυσμού, στο άμεσο μέλλον με ειδικό επιδημιολογικό σκοπό. "Σκοπός είναι τα χρησιμοποιήσουμε ώστε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση, Θα φτάσουμε γρήγορα σε ένα επίπεδο που θα χρησιμοποιείται συνδυασμός του μοριακού και του τεστ αντισωμάτων σε διαφορετικές περιοχές της χώρας", είπε χαρακτηριστικά.

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Το νέο συγκινητικό σποτ για το "Μένουμε Σπίτι"

Νέο spot στο πλαίσιο της καμπάνιας "Μένουμε σπίτι" ανέβασε πριν από λίγο στον επίσημο λογαριασμό της στο youtube η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αναδεικνύεται η προσφορά όλων όσων εργάζονται με αυταπάρνηση για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αλλά και για να φροντίσουν για την προστασία εκείνων που μένουν στο σπίτι.

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε τα εξής: "Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές! Το νέο μας βίντεο για όλους τους περήφανους Έλληνες που προσπαθούν με συνέπεια! Η πρωτόγνωρη περίοδος που διανύουμε έχει ένα ρόλο για όλους μας. Ένα ρόλο που αν παίξουμε όπως πρέπει, με ευαισθησία, αλλά και με δύναμη, θα μας οδηγήσει στο τέλος αυτού του δύσκολου δρόμου. Στην πατρίδα μας, εμείς οι Έλληνες με τη στάση μας, γινόμαστε παράδειγμα για όλο τον κόσμο,σε μια συγκυρία που δυστυχώς παραδοσιακές δυνάμεις του πλανήτη έδειξαν ανέτοιμες για μία τέτοια δοκιμασία. Και αυτό θέλει να αναδείξει με την καμπάνια της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μία αποτύπωση της πραγματικότητας, και ταυτόχρονα ένα μεγάλο ευχαριστώ,σε όλους μας που στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεράσουμε την πανδημία. Με σύνεση και σοβαρότητα, με αυταπάρνηση και γενναιότητα, κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει. Μέσα στο σπίτι οι περισσότεροι, εκεί έξω, όπου χρειαζόμαστε όλοι οι υπόλοιποι. Κυρίως, είναι μία καμπάνια που δείχνει ότι όταν στεκόμαστε ενωμένοι, είμαστε ικανοί για το καλύτερο. Και αν συνεχίσουμε να κάνουμε το σωστό, δεν θα αργήσει η μέρα, που θα βγούμε από αυτή τη μεγάλη δυσκολία, και θα βγούμε νικητές!".

Δείτε το βίντεο:




Γαλλικό Πρακτορείο: Περισσότεροι από 86.000 οι θάνατοι, σχεδόν 1,5 εκατ. κρούσματα
Τουλάχιστον 86.289 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο επίσημες πηγές. Έως τις 22.00 χθες βράδυ (ώρα Ελλάδας), είχαν αναφερθεί 1.469.920 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας Covid-19 σε 192 χώρες και εδάφη. Ο αριθμός αυτός δεν αποτελεί παρά ένα κλάσμα του πραγματικού, αφού πολλές χώρες δεν κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις παρά μόνο στους ανθρώπους εκείνους που χρειάζονται νοσηλεία. Από αυτούς τους ασθενείς, τουλάχιστον 280.300 σήμερα έχουν αναρρώσει.

Μέσα σε μία ημέρα αναφέρθηκαν σε όλον τον κόσμο 72.738 νέα κρούσματα και 6.221 νέοι θάνατοι. Οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους μέσα σε διάστημα 24 ωρών είναι οι ΗΠΑ (1.808), η Βρετανία (938) και η Ισπανία (757). Η Ιταλία μετρά 17.669 νεκρούς σε σύνολο 139.422 ανθρώπων που νόσησαν, ενώ 26.491 από αυτούς αποθεραπεύτηκαν. Μετά την Ιταλία, οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Ισπανία (14.555 νεκροί σε σύνολο 146.690 κρουσμάτων), οι ΗΠΑ (13.829 νεκροί, 404.352 κρούσματα), η Γαλλία (10.869 νεκροί, 112.950 κρούσματα) και η Βρετανία (7.097 νεκροί, 60.733 κρούσματα). Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο) απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία στο τέλoς Δεκεμβρίου, καταγράφει συνολικά 81.802 κρούσματα (62 νέα) και 3.333 θανάτους (2 νέοι). Από αυτούς τους ασθενείς, οι 77.279 έχουν πλέον θεραπευτεί.

Τις τελευταίες 24 ώρες, η Μάλτα, το Μπελίζ, οι Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι, η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα και τα Μπαρμπάντος ανακοίνωσαν τους πρώτους θανάτους στο έδαφός τους. Στην Ευρώπη οι θάνατοι είναι 61.118 (σε σύνολο κρουσμάτων 772.592), στις ΗΠΑ και τον Καναδά 14.285 (423.535 κρούσματα), στην Ασία 4.409 (125.864 κρούσματα), στη Μέση Ανατολή 4.238 (89.003 κρούσματα), στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική 1.612 (40.671 κρούσματα), στην Αφρική 571 (11.119 κρούσματα) και στην Ωκεανία 56 (7.138 κρούσματα).


Η Corriere della Sera μας αποθεώνει: «Η Ελλάδα δίνει μαθήματα στην βόρεια Ευρώπη»

«Γιατί η Ελλάδα έχει τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα;» διερωτάται σε άρθρο της η διαδικτυακή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera. Αμέσως μετά, υπογραμμίζει ότι παρά τις περικοπές στο σύστημα υγείας, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που αντέδρασαν καλύτερα στην κρίση του κορονοϊού.

Όπως γράφει, «ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης ήταν προσεκτικός και ταπεινός» και «αυτή την φορά, η Ελλάδα δίνει μαθήματα στην βόρεια Ευρώπη».Η Corriere προσθέτει ότι η χώρα μας δεν έχασε χρόνο περιμένοντας να καταγραφούν θάνατοι, αλλά έκλεισε αμέσως τα σχολεία και απαγόρευσε τις δημόσιες εκδηλώσεις, με μια λύση «α λα τιταλικά». «Μια λύση η οποία υιοθετήθηκε και από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όταν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν πλέον υπερβολικά υψηλός για να περιοριστεί», εξηγεί η ιταλική εφημερίδα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι περιορίστηκε έγκαιρα η διάδοση της ασθένειας από τους προσκυνητές που είχαν επιστρέψει απ' τους 'Αγιους Τόπους. «Αλλά - τονίζει η εφημερίδα του Μιλάνου - τα εύσημα πρέπει να δοθούν κυρίως στους Έλληνες, οι οποίοι, χωρίς να δουν κόσμο να πεθαίνει γύρω τους, στάθηκαν ικανοί να σεβαστούν τους κανόνες συμπεριφοράς που έθεσε η κυβέρνηση». «Κάποιοι παρατηρητές λένε ότι ο περιορισμός της ασθένειας ήταν πιο εύκολος, διότι η Ελλάδα δεν είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη. Αλλά στην πραγματικότητα, στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, ο κόσμος συχνάζει μαζικά στα καφέ, όπως και ίσως περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη», καταλήγει η Corriere della Sera.




ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σχεδόν 2.000 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δείχνουν δεδομένα που συγκέντρωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ως χθες Τετάρτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας). Πρόκειται, για ακόμη μια φορά, για τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων σε οποιαδήποτε χώρα στον πλανήτη αφότου ξέσπασε η πανδημία. Το νέο θλιβερό ρεκόρ (+1.973 θάνατοι), ελαφρά υψηλότερο από αυτό της προηγουμένης (1.939), αυξάνει σε 14.695 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 στις ΗΠΑ. Οι θάνατοι στην ισχυρότερη δύναμη του κόσμου ξεπέρασαν αυτούς την Ισπανία (14.555), πάντως ακόμα η χώρα θρηνεί λιγότερα θύματα από την Ιταλία (17.669).

Στις ΗΠΑ εξάλλου καταγράφεται σχεδόν το ένα τέταρτο των επισήμως επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης στον κόσμο, 429.052 συνολικά, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, η βάση δεδομένων του οποίου ανανεώνεται συνεχώς. Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδα, στις ΗΠΑ καταγράφονται καθημερινά πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι, παρά τα μέτρα περιορισμού του πληθυσμού που τίθενται προοδευτικά σε ισχύ στη μια πολιτεία πίσω από την άλλη. Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια, με 6.268 νεκρούς.

Κατέγραψε νέα αύξηση-ρεκόρ το τελευταίο 24ωρο (+779), αλλά η κατάσταση σε αυτήν μοιάζει να εξομαλύνεται, όπως δήλωσε καθησυχαστικά ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα πως δεν έχει σε καμία περίπτωση «ξεπεραστεί» η κρίση. Ο Λευκός Οίκος προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα ότι η ασθένεια COVID-19 ενδέχεται να στοιχίσει τη ζωή σε 100.000 ως 240.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει βέβαιος ότι η κυβέρνησή του θα μπορέσει να χειριστεί την κρίση κατά τρόπο που θα φέρει «πολύ καλύτερα» αποτελέσματα.

ΡΩΣΙA

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 1.175 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, καταγράφοντας αύξηση 15,7%, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε 81 περιφέρειες της χώρας να φθάσει τα 8.672 κρούσματα. Μέχρι στιγμής έχουν αναρρώσει συνολικά 580 άτομα, ενώ έχουν καταγραφεί 63 θάνατοι. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανέρρωσαν 86 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 5 θάνατοι.

Στη Μόσχα το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 660 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη ρωσική πρωτεύουσα να φθάσει 5.841. Τα νέα κρούσματα του τελευταίου εικοσιτετραώρου καταγράφηκαν σε 51 περιφέρειες της χώρας.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Τους 938 έφτασαν οι θάνατοι από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Ο συνολικός αριθμός θανάτων από την πανδημία στη χώρα είναι τώρα 7.097. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς χθες ο συνολικός αριθμός ήταν 6.159.

Η κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε ότι το καθολικό lockdown στην περιοχή αυτή της Βρετανίας θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός της Ουαλίας, Μαρκ Ντρέικφορντ, δήλωσε στην εικονική συνεδρίαση της τοπικής βουλής ότι δεν πρέπει να χαθούν οι μέχρι στιγμής κόποι, τη στιγμή που μόλις άρχισαν να αποδίδουν οι προσπάθειες.Η Ουαλία αποτελεί τουριστικό προορισμό για τους Βρετανούς, και καθώς πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα, υπάρχουν ανησυχίες για αφίξεις ή μετακινήσεις πολιτών, τις επόμενες μέρες.

ΙΤΑΛΙΑ
Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 139.422 Οι νεκροί έφτασαν τους 17.669. Παράλληλα, 26.491 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 135.586 και είχαν χάσει την ζωή τους 17.127 άνθρωποι ενώ 24.392 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν τη ζωή τους 542 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.856 νέα κρούσματα. 2.099 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 3.693 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.485 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 63.084 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 53.414 και οι νεκροί 9.722. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 18.234 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.234. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 12.410, με 736 νεκρούς. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με χθες ( 817 περισσότερα κρούσματα σε σχέση με χθες) ενώ και οι νεκροί είναι 62 λιγότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Και οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας, συνεχίζουν να μειώνονται αισθητά. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, είναι πιθανό να αποφασιστεί μια μερική επαναλειτουργία των επιχειρήσεων στις 17 Απριλίου και έξοδος των κατοίκων από τα σπίτια στις 3 Μαίου. Υπό τον όρο να συνεχιστεί μια συνολική, μείωση των κρουσμάτων και του αριθμού των νεκρών.

ΓΑΛΛΙΑ
Η επιδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή 10.869 ανθρώπων συνολικά στη Γαλλία, με 541 επιπλέον θανάτους να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες σε νοσοκομεία, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής Υγείας της χώρας Ζερόμ Σαλμόν. Ο αριθμός των θανάτων στα νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 8% από την Τρίτη, δήλωσε ο αξιωματούχος υγείας.

Αυτός ο νέος απολογισμός δεν συμπεριλαμβάνει νέα στοιχεία από οίκους ευγηρίας και από άλλα ιατρικοκοινωνικά ιδρύματα στη χώρα, που δεν μπόρεσαν να καταγραφούν σήμερα εξαιτίας ενός «τεχνικού προβλήματος», διευκρίνισε ο Σαλμόν. Αυτά τα στοιχεία αντιστοιχούν σε πάνω από 30% των συνολικών θανάτων, είπε. Στο μεταξύ, τα μέτρα καραντίνας των Γάλλων θα παραταθούν πέραν της 15ης Απριλίου και ο Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα την προσεχή Δευτέρα λίγο μετά τις 21.00 ώρα Ελλάδας, προκειμένου να παρουσιάσει τις αποφάσεις του σχετικά με τη μάχη κατά της επιδημίας τις επόμενες εβδομάδες. Το γραφείο του Γάλλου προέδρου δεν διευκρίνισε πόσο θα παραταθούν τα μέτρα απομόνωσης, ένα θέμα στο οποίο ενδεχομένως θα αναφερθεί ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, στο τέταρτο τηλεοπτικό διάγγελμά του από τη 12η Μαρτίου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Γαλλία καταγράφει τον τέταρτο μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών από τον νέο κορονοϊό, πίσω από την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.

ΣΕΡΒΙΑ

Η κυβέρνηση της Σερβίας ανήγγειλε το βράδυ της Τετάρτης νέα περιοριστικά μέτρα για το σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η πρωθυπουργός Άνα Μπρνάμπιτς από την Παρασκευή στις 17:00 το απόγευμα και έως τη Δευτέρα στις 05:00 το πρωί θα επιβληθεί γενική απαγόρευση κυκλοφορίας. Σημειώνεται ότι οι νεκροί του κορονοϊού στη Σερβία έφτασαν, συνολικά, τους 65 αφού το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν άλλοι τέσσερις ασθενείς. Επιβεβαιώθηκαν 219 νέα κρούσματα και έτσι ο αριθμός των προσβληθέντων από τον Covid-19 ανέρχεται σε 2.666.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο πρωτότοκος του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας,Αλεξάνταρ Βούτσιτς, Ντανίλο, νοσηλεύεται σε κλινική του Βελιγραδίου αφού μολύνθηκε από κορονοϊό. Ο 22χρονος πρόσφερε εθελοντική εργασία στην τροφοδοσία ηλικιωμένων που δεν μπορούν να εξέλθουν την οικίας τους, εξαιτίας της απαγόρευσης που ισχύει. Ο ίδιος ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε αναφερθεί πολλές φορές στην εθελοντική δράση του γιου του και της κόρης του δηλώνοντας μάλιστα ότι στην αρχή δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες διότι υπήρχε έλλειψη, όπως ανέφερε.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που δημοσιοποιεί το Robert Koch-Institut, οι θάνατοι λόγω κορονοϊού στη Γερμανία ξεπέρασαν τους 2.000, και έφθασαν πλέον τους 2.107 το τελευταίο 24ωρο, οπότε άλλοι 246 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν άλλα 4.974 κρούσματα μόλυνσης, αυξάνοντας το σύνολο στα 108.202.

Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου τόσο των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού όσο και των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, έπειτα από τέσσερις συναπτές ημέρες μείωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Robert Koch-Institut.



Πηγή: enikos



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια