Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Καθηγητής: Έτσι θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα – “Δεν θα επιστρέψουμε ξαφνικά στο φυσιολογικό”


Το στίγμα για το πότε και πως θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό δίνει οDr. Adam Kucharski, από το London School of Hygiene and Tropical Medicine

Ο Adam Kucharski προφανώς κάνει λόγο για την Βρετανία, ωστόσο σχεδόν ίδια περιοριστικά μέτρα έχουν επιβληθεί σε πολλές χώρες του κόσμου με πάνω από 3 δισ. ανθρώπους να περιλαμβάνονται σε αυτά.

Έτσι εύκολα θα μπορούσε κανείς να “δει” σε αυτά που λέει ο Kucharski και το τι θα εφαρμοστεί στην χώρα του.

“Δεν θα επιστρέψουν όλα απλά στα φυσιολογικά επίπεδα”
Όπως αναφέρει μιλώντας στο BBC, τα πράγματα δεν θα επιστρέψουν ξαφνικά στην προ κορονοϊού κατάσταση.

“Δεν μπορούμε ξαφνικά να επανέλθουμε στο φυσιολογικό, αυτό θα οδηγούσε σε μια νέα έκρηξη των κρουσμάτων” λέει ο επιστήμονας.

“Πρέπει να μειωθούν οι λοιμώξεις κατά 60-70%. Αν πάρουμε πίσω τώρα το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης, θα πρέπει να φέρουμε κάτι άλλο στη θέση του, ώστε να μην επιδεινωθεί πάλι η κατάσταση. Γιατί ο βασικός κανόνας δεν θα αλλάξει: Όποιος έχει τον ιό, κολλάει κατά μέσο όρο άλλους 3 “.

“Χρειάζονται περισσότερα τεστ”

Σχετικά με τους ελέγχους, ο Kucharski ανέφερε πως το να γίνονται μαζικά και σε περισσότερους ανθρώπους απ’ ότι τώρα θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού.

Αυτό όπως λέει θα σήμαινε ότι εντοπίζονται εγκαίρως τα κρούσματα, και άρα απομονώνονται δεν μολύνουν άλλους ανθρώπους.

Αν γινόταν αυτό θα σήμαινε ότι δε θα χρειαζόμασταν σκληρά μέτρα περιορισμού. Ωστόσο ακόμα και με τα μαζικά τεστ, θα πρέπει να μειώσουμε κατά 60-70% τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, για να περιοριστεί κατά πολύ η εξάπλωση του ιού.

Τα μαζικά τεστ από μόνα τους δεν φτάνουν για να επαναφέρουν τη ζωή στο προ κορονοϊού στάδιο.

Ένας άλλος τρόπος δράσης όπως λέει ο Kucharski, είναι το να ενισχυθεί η θωράκιση για τις ευπαθείς ομάδες. Αντί δηλαδή να γίνεται προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού παντού, να γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί ο κίνδυνος για τις ευπαθείς ομάδες.

Όπως λέει τα περιοριστικά μέτρα βοηθούν στο να μην γεμίζουν οι ΜΕΘ, αλλά το ίδιο ίσως θα μπορούσε να κάνει και  τακτική θωράκισης των ευπαθών ομάδων, ακόμα κι αν ο κορονοϊός εξαπλωνόταν σε άλλους, πιο νέους και υγιείς.ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.