Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Φ.Μπαραλιάκος: Ερώτηση για την παροχή κινήτρων για εποχιακή απασχόληση Ελλήνων ανέργων στον πρωτογενή τομέα

Φ.Μπαραλιάκος: Ερώτηση για την παροχή κινήτρων για εποχιακή απασχόληση Ελλήνων ανέργων στον πρωτογενή τομέα

-Κατέθεσαν από κοινού 11 βουλευτές της ΝΔ

Ερώτηση που αναδεικνύουν το καίριο ζήτημα της έλλειψης εργατών γης στον πρωτογενή τομέα προτείνοντας, παράλληλα, να δοθούν κίνητρα για εποχιακή απασχόληση Ελλήνων ανέργων σε αυτόν,  κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος και άλλοι 10 συνάδελφοί του της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος  επισημαίνουν στο κείμενο της  ερώτησής τους  πως  η πανδημία του COVID-19 επιδείνωσε και το παρατατεμένο χρονικά  πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης. Η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα από χώρες εκτός ΕΕ κατέστησε δυσμενέστερο το καθεστώς προσέλκυσης εργατών γης τρίτων χωρών για εποχιακή απασχόληση. Ως εκ τούτου συντρέχει σοβαρότατος κίνδυνος να καθυστερήσουν ή και να ανασταλούν αγροτικές δραστηριότητες όπως η συγκομιδή καλλιεργειών.

Η εργασιακή αβεβαιότητα λόγω της υγειονομικής κρίσης είναι δεδομένη για πολλούς  συμπολίτες μας που απασχολούνται στους κλάδους του τουρισμού ή της εστίασης. Η συγκυρία επιτρέπει την ευκαιρία να απασχοληθούν Έλληνες άνεργοι σε εποχιακές εργασίες γης, υπογραμμίζουν ακολούθως οι ερωτώντες βουλευτές. Ωστόσο, το ισχύον καθεστώς,  καθιστά την εποχιακή εργασία στον πρωτογενή τομέα απωθητική, καθώς για λίγες ημέρες εργασίας ενδέχεται να απολέσουν την κάλυψη του ταμείου ανεργίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση προτείνεται από τους 11 βουλευτές να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα μέσω ΟΑΕΔ, ώστε να καταρτισθεί ένα ελκυστικό περιβάλλον για απασχόληση Ελλήνων ανέργων ως εργατών γης. Μάλιστα, η πιθανή αποτελεσματική εφαρμογή του εγχειρήματος να αξιοποιηθεί μελλοντικά ως υποδομή για  τη θέσπιση ενός εθνικού συστήματος διαχείρισης των εποχιακών εργασιών του πρωτογενούς τομέα.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης   


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.