HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τσιόδρας: Σε καραντίνα τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι στην Ξάνθη

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 21/04, 156 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα εκ των οποίων τα 150 στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι.  Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι σε καραντίνα μπαίνουν τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι στην Ξάνθη.

Το σύνολο των περιπτώσεων του Covid-19 στη χώρα μας να φτάνουν τους 2.401 ενώ όπως ανακοινώθηκε 59 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 121, καθώς 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Ο κ. Τσιόδρας ήταν μόνος στην σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού καθώς ο Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται στο Κρανίδι προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες για την μερική καραντίνα που αποφασίστηκε στην περιοχή.

Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε πως στην περιοχή του Κρανιδίου παραμένουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας καθώς συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών των εργαζομένων στη δομή και ανακοίνωσε πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι του δήμου Μύκης στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών ενώ πρόσθεσε πως η απόφαση ελήφθη έπειτα από συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση, εξαιτίας των νέων επιδημιολογικών στοιχείων από την περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως η δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι βρίσκεται σε καραντίνα από την Μεγάλη Πέμπτη.

Νωρίτερα, τα μέτρα που θα ληφθούν στη δομή μεταναστών και στο Κρανίδι μετά τα 150 θετικά κρούσματα κορονοϊού στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενεί μετανάστες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, στο Κρανίδι ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ. έως τις 8 π.μ. για τις επόμενες 14 ημέρες και στεγανοποίηση της δομής της περιοχής αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης ύστερα από την εμφάνιση 150 κρουσμάτων κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας.

Όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσης Νίκος Χαρδαλιάς όλα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά, από τα 150 τα 148 αφορούν φιλοξενούμενους, μία εργαζόμενη και ένα στέλεχος της δομής.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια