Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Σε λειτουργία τα ιατρεία πρώτης αξιολόγησης στους καταυλισμούς προσφύγων/μεταναστών στα νησιά

Ξεκίνησε από χθες η λειτουργία του «Εξωτερικού Ιατρείου Πρώτης Αξιολόγησης» με σκοπό την έγκαιρο εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού σε αιτούντες άσυλο στον καταυλισμό υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη ΒΙΑΛ Χίου.

Σήμερα άρχισε η λειτουργία αντίστοιχου Ιατρείου στο ΚΥΤ στο Βαθύ Σάμου, ενώ στο ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο το Ιατρείο αυτό λειτουργεί από το περασμένο Σαββάτο.

Τα «Εξωτερικά Ιατρεία Πρώτης Αξιολόγησης» δημιουργήθηκαν και στελεχώθηκαν με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που τα λειτουργούν σε δυο βάρδιες το 24ωρο, με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

«Στόχος της δημιουργίας τους είναι η ελάφρυνση των νοσοκομείου και η προστασία της υγείας του γηγενούς πληθυσμού και των μεταναστών και προσφύγων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.

Σε χρήση από σήμερα Ιατρείο Άμεσης Ανάγκης, στην πλατεία της Καλλονής
Ολοκληρώθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, η διαμόρφωση Ιατρείου Άμεσης Ανάγκης το οποίο θα λειτουργεί για επείγοντα περιστατικά σε κτίριο στην πλατεία της Καλλονής.

Ο χώρος παραδόθηκε σε χρήση, με τον εξοπλισμό του ενώ θα αποτελεί και σταθμό του ΕΚΑΒ ενώ όπως τονίζεται θα λειτουργεί μόνο για επείγοντα περιστατικά, υποστηρικτικά των υπαρχουσών δομών υγείας. Και με την εθελοντική υποστήριξη εάν και εφόσον χρειαστεί, ιδιωτών ιατρών, δεδομένου ότι το ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου έχει τεθεί σε απομόνωση, καθώς μέλος του νοσηλευτικού τους προσωπικού βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.