HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Το νέο του όπλο ρίχνει το Πολεμικό Ναυτικό στη μάχη του Αιγαίου

Η εταιρεία VIKING Norsafe LifeSaving Hellas S.A. μέσα στις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει στην κατασκευή 11 εξατομικευμένων άκαμπτων φουσκωτών σκαφών (RIB) μήκους 6 έως 7 μέτρων.
Η παράδοσή τους θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι ενώ τα έντεκα σκάφη θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα RIB, που είναι ήδη σε λειτουργία στις Φρεγάτες MEKO/Ύδρα και Kortenaer /ΕΛΛΗ. Έξι από αυτά θα είναι εξοπλισμένα με έναν ενιαίο εξωλέμβιο κινητήρα και πέντε άλλα με δίδυμους εξωτερικούς κινητήρες, καθώς και σύγχρονο εξοπλισμό πλοήγησης.



Θα είναι σε θέση να φτάνουν σε μια τελική ταχύτητα τουλάχιστον 30 κόμβων με πλήρη φόρτο και θα μπορούν να μεταφέρουν τουλάχιστον δέκα άτομα στο σκάφος. Η κατασκευή των σκαφών θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις VIKING Norsafe στη Θήβα. Μετά την κατασκευή και την προμήθειά τους, η εταιρεία θα είναι υπεύθυνη για την τεχνική υποστήριξη και την συντήρηση.

Είναι η δεύτερη φορά που το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό επιλέγει το ίδιο μοντέλο σκάφους METIS RIB ως μέσο για αποστολές αναζήτησης και διάσωσης (SAR). «Θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα μας για την αφοσίωσή τους και τη σκληρή δουλειά για την επίτευξη της νίκης σε αυτόν τον διαγωνισμό», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας VIKING Norsafe Life-Saving Equipment Hellas. Τα εν λόγω Σκάφη θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της ΔΥΚ.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια