Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Εξ αποστάσεως διδασκαλία για τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

Ανταποκρινόμενοι στα νέα δεδομένα στα οποία μας έθεσε η Πανδημία του Covid-19 στην χώρα μας, τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και η Διοίκηση, μεριμνήσαμε εξ αρχής για την δημιουργία των συνθηκών πραγματοποίησης εξ αποστάσεως διδασκαλίας με τους μαθητές μας.

Από την πρώτη εβδομάδα αναστολής της λειτουργίας των Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με εγκύκλιο του ΥΠΠΟΑ (Α.Π.: ΥΠΠΟΑ / ΓΔΣΠ / ΔΚΕ / 128903 / 2466 / 956), η πλειοψηφία των  καθηγητών του ΔΩΚ φρόντισε να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους μαθητές χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο για την πραγματοποίηση «σύγχρονης» ή/και «ασύγχρονης» διδασκαλίας.
Εναρμονισμένοι πλήρως με την πρόταση του ΥΠΠΟΑ (Α.Π.: ΥΠΠΟΑ / ΓΔΣΠ / ΔΚΕ / ΤΜΕ / 172609 / 4125 / 1298 / 804) προς όλα τα Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας με τις μεθόδους του Υπουργείου Παιδείας, από την Δευτέρα 27.04.2020 οι καθηγητές μας ενισχύονται με το εργαλείο της εφαρμογής τηλεκπαίδευσης Webex Meetings. Για τον λόγο αυτό συστάθηκε, από μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΔΩΚ, Τεχνική Ομάδα υποστήριξης.
Όπως αναφέρει και το Υπουργείο Παιδείας, η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν υποκαθιστά τη δια ζώσης εκπαίδευση, αλλά διατηρεί στενή την επαφή των μαθητών και μαθητριών με τους εκπαιδευτικούς τους και εν προκειμένω την μουσική τους εκπαίδευση. Όλες οι προσπάθειες προσανατολίζονται στην απρόσκοπτη συνέχιση των μαθημάτων και στη μηδενική πιθανότητα απώλειας του εξαμήνου για κάθε μαθητή του Ωδείου μας.
Μετά από ερωτήσεις πολλών γονέων, ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Μουσικής Εκπαίδευσης του Ωδείου μας βρίσκεται σε ετοιμότητα για τον προγραμματισμό τόσο της αναπλήρωσης μαθημάτων αλλά και της παράτασης των ημερομηνιών των θερινών εξετάσεων. Αναμένουμε νέες εγκυκλίους και οδηγίες του ΥΠΠΟΑ, στις οποίες θα εναρμονιστούμε με ευελιξία και ταχύτητα.
Παρακαλούνται όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες να επικοινωνούν με τους καθηγητές τους και για όποια διευκρίνιση να απευθύνονται στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης στο τηλέφωνο 23510 21155, στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimotikodeiokat@gmail.com  ή στη Διευθύντρια κ. Μπέττυ Τσομίδου στο τηλέφωνο 6940 163 899, κατά τις ώρες 10πμ-1μμ.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ μένοντας σπίτι.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΜΑΣ «ακολουθώντας» τον δάσκαλό μας.

Η Πρόεδρος ΔΣ του ΔΩΚ
Μαρία Τερζίδου

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.