Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Αιφνιδιασμός με την άσκηση «Καταιγίδα» του Πολεμικού Ναυτικού

Σε ύψιστη ετοιμότητα βρίσκεται ο Στόλος στο Αιγαίο, μέχρι τη στιγμή που θα δοθεί η εντολή για την έναρξη μίας από τις πιο εντυπωσιακές ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού. ‘Ήδη οι Τούρκοι έχουν αρχίσει και ζορίζονται με την άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2020» και ο λόγος είναι διπλός.


Αφενός γιατί το μεγαλύτερο μέρος του στόλου τους (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για άνω του 80%) βρίσκεται δεμένο εν όρμω λόγω κορονοϊού και αφετέρου γιατί η άσκηση Καταιγίδα διεξάγεται με όλες τις μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού δείχνοντας το πραγματικό – άγριο πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Πρόκειται για την άσκηση που μετά το πέρας επιθεωρείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Σαρωνικό, κατά την επιστροφή των μονάδων επιφανείας, των υποβρυχίων αλλά και των πτητικών μέσων του Πολεμικού Ναυτικού στις βάσεις τους.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά ότι η «Καταιγίδα» δεν είναι άσκηση επίδειξης ούτε… θεάματος. Είναι η κορυφαία άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού και κάθε χρόνο εκπέμπει ολοένα και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα έναντι οποιασδήποτε απειλής. Ακόμη και πέρυσι, που η Τουρκία κίνησε κάθε διαθέσιμο μέσο που είχε για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» η «Καταιγίδα» ξέσπασε όλη της την οργή σε κάθε επικοινωνιακή απειλή των απέναντι, βουλιάζοντας τα όποια όνειρα είχαν, κι αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι το ΠΝ έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο Αιγαίο.

Η άσκηση «Καταιγίδα», όσο περνούν οι μέρες τόσο προκαλεί εκνευρισμό στους Τούρκους. Κι αυτό γιατί η ηγεσία του ΓΕΝ δεν έχει ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξης, θέλοντας να δώσει επιπλέον σημασία στα αντανακλαστικά των στελεχών του. Επιπλέον, βρίσκονται εν ισχύ τα μέτρα για τον κορονοϊό και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να πάρουν το παραμικρό ρίσκο πριν τις 4 Μαΐου, παρά το γεγονός ότι σε όλο τον Στόλο δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα!

Οι Τούρκοι, με πρώτη απ’ όλους την εφημερίδα – όργανο του Ερντογάν Sozcu, δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους που το ΠΝ συνεχίζει κανονικά τις ασκήσεις του κι έχουν αρχίσει να δημιουργούν επικοινωνιακό γκριζάρισμα του Αιγαίου, κάνοντας λόγο για συγκεκριμένα νησιά, τα οποία στοχοποιούν με χάρτες αναφέροντας: «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα νησιά μας που κατέλαβε στο Αιγαίο. Στόχος της αυριανής άσκησης είναι το Αγαθονήσι και η Ψέριμος να αποκτήσουν βάσεις. Η Ελλάδα, η οποία στο Αιγαίο έχει καταλάβει 18 τουρκικά νησιά και δύο βραχονησίδες μας και παρά τις συμφωνίες έχει εξοπλίσει 16 νησιά, συνεχίζει να προκαλεί».Ο χάρτης που δημοσιεύει η τουρκική Sozcu, στον οποίο επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 τουρκικά νησιά του Αιγαίου. Δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό για την μεγάλη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού.

Βεβαίως, αυτές οι τουρκικές προκλήσεις δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά οι αξιώσεις του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», που αργά αλλά σταθερά θέλουν να εφαρμόσουν σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Στρατιωτικοί Κύκλοι θεωρούν βέβαιο ότι ο Ερντογάν θα κάνει το επόμενο βήμα στο Αιγαίο μόλις αισθανθεί έτοιμος και επισημαίνουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να της δώσει σύντομα ηχηρό μήνυμα – ίσως ηχηρότερο από αυτό στον Έβρο.


Πηγή: enikos


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.