Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Καλιφόρνια: Άνοιξαν τις παραλίες, έγινε χαμός και τώρα… θυμούνται να πάρουν μέτρα

Οι αρχές της Καλιφόρνια θα ενισχύσουν τα μέτρα επιβολής του νόμου προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής απόστασης αφού πλήθος κόσμου συνέρρευσε στις παραλίες της πολιτείας το Σαββατοκύριακο εν μέσω καύσωνα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ χθες Δευτέρα.

Η δήλωση του Νιούσομ έγινε αφού αξιωματούχοι στις κομητείες Όραντζ και Βεντούρα επέτρεψαν στους πολίτες να πάνε στις παραλίες, αν και τα πάρκα παραμένουν κλειστά.

Η συγκέντρωση πολλών ανθρώπων στις παραλίες θέτει σε κίνδυνο τις αργές προόδους που έχουν καταγραφεί στην Καλιφόρνια στο πλαίσιο της μάχης κατά της covid-19 και ενδέχεται να καθυστερήσουν τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που απέχει λίγες εβδομάδες, πρόσθεσε ο Νιούσομ.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας επεσήμανε ότι δεν θα ζητήσει από την αστυνομία της πολιτείας να δίνουν κλήσεις σε ανθρώπους που βρίσκονται έξω με τα παιδιά τους ή που πάνε βόλτα τον σκύλο τους.

“Δεν θέλω να είμαι τιμωρητικός”, τόνισε ο Νιούσομ. “Απλώς θέλουν να ξεκουραστούν στην παραλία και ξαφνικά τους δίνουν κλήση- δεν θέλω να το δω αυτό. Όμως υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούν επιδεικτικά τους κανόνες και παίρνουν κινδύνους (…) πιστεύω ότι ίσως χρειαστεί να κάνουμε κάτι περισσότερο”.

Οι δύο κομητείες που άνοιξαν τις παραλίες επανεξετάζουν τα σχέδιά τους μετά τη μεγάλη συρροή πολιτών, εξήγησε ο Νιούσομ.“Δεν το έχουμε ξεπεράσει ακόμα”

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει ξεπεραστεί στην Καλιφόρνια, όπου 45 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.300.

“Ο ιός μεταδίδεται το ίδιο εύκολα όπως πριν”, τόνισε ο Νιούσομ. “Δεν παίρνει ρεπό το Σαββατοκύριακο. Δεν παίρνει ρεπό. Είναι πανταχού παρών, είναι αόρατος και παραμένει θανατηφόρος”, πρόσθεσε.

Αργά χθες Δευτέρα υγειονομικοί αξιωματούχοι από έξι κομητείες της Καλιφόρνιας –την Αλαμέντα, την Κόντρα Κόστα, τη Μαρίν, το Σαν Φρανσίσκο, το Σαν Ματέο, τη Σάντα Κλάρα αλλά και την πόλη Μπέρκλεϊ– θα ανακοινώσουν παράταση της καραντίνας, η οποία θα έληγε την Κυριακή 3 Μαΐου.

Βάσει των νέων εντολών η καραντίνα θα παραταθεί όλον τον Μάιο, αν και θα υπάρξει μερική χαλάρωση για κάποιες χαμηλού κινδύνου δραστηριότητες.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.