HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Υπόθεση απάτης: Πως άρπαζαν χιλιάδες ευρώ σε Κρήτη και Ναύπλιο

Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά κατάφερναν και αποσπούσαν χιλιάδες ευρώ σε Ναύπλιο και Κρήτη.

Ο λόγος για έναν άνδρα και μία γυναίκα οι οποίοι συνελήφθησαν στο Ναύπλιο, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε την Πέμπτη (09.04.2020) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου.

Όπως αναφέρει η αστυνομία ο δράστης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με 46χρονο παθόντα, παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, πείθοντάς τον να του καταβάλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό που αντιστοιχούσε στα στοιχεία της συνεργού του.

Συγκεκριμένα, ο δράστης αγόρασε φρούτα τα οποία θα πλήρωνε μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

Στην συνεχεία έστειλε φωτογραφία αποδεικτικού μεταφοράς χρημάτων.

Στη εν λόγω φωτογραφία φαινόταν η καταβολή στο λογαριασμό του παθόντα χρηματικού ποσού με μεγάλη απόκλιση από την χρηματική αξία των προϊόντων που είχε αγοράσει.

Ακολούθησε νέα επικοινωνία με το θύμα με τον δράστη να του λέει να ότι είχε καταβάλει περισσότερα χρήματα από την αξία των προϊόντων που υποτίθεται ότι αγόρασε.

Άμεσα ζήτησε την επιστροφή του επιπλέον ποσού σε λογαριασμό της γυναίκας, καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Από την έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του δράστη και έπειτα από παραγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Ναύπλιο μια 27χρονη γυναίκα, την ώρα που έκανε ανάληψη του χρηματικού ποσού…


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια