Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πώς να βάψετε πασχαλινά αβγά χωρίς να σπάσουν - Έξι χρήσιμες συμβουλές

Διακαής πόθος της κάθε νοικοκυράς την περίοδο του Πάσχα είναι να βάψει με επιτυχία τα κόκκινα αβγά, χωρίς να της σπάσει ούτε ένα κατά την διάρκεια της διαδικασίας.

Πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο; Αρκετά, αν ακολουθήσετε τις συμβουλές που ακολουθούν παρακάτω.

  • Προτιμήστε μικρά αβγά χωρίς στίγματα. Τα μικρά αβγά έχουν πιο γερό τσόφλι και έτσι δεν σπάνε τόσο εύκολα.
  • Τοποθετήστε σε θερμοκρασία δωματίου τα αβγά, τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν το βράσιμο. Ιδανικότερα από το βράδυ της προηγούμενης νύχτας, έτσι ώστε να μην έχουν μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας με το νερό.
  • Στον πάτο της κατσαρόλας τοποθετήστε ένα βιτέξ ή ένα βαμβακερό πανάκι. Και τα δύο αυτά υλικά θα απορροφήσουν τους κραδασμούς κατά την διάρκεια του βρασμού.
  • Ρίξτε λίγο αλάτι στο νερό, καθώς βοηθάει στο να μην σπάσουν τα αβγά.
  • Προτιμήστε μία κατσαρόλα μεγάλη με φαρδύ πάτο και βάλτε μόνο μια στρώση αβγών πάνω στο πανάκι, προσέχοντας τα αβγά να μην ακουμπούν μεταξύ τους -όσο αυτό είναι δυνατό.
  • Αφού τα τοποθετήσετε στην κατσαρόλα σκεπάστε τα με νερό βρύσης κατά δύο πόντους περίπου και ανάψτε το μάτι στο δυνατό. Σκεπάστε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήστε μέχρι το νερό να έρθει σε σημείο βρασμού (να έχει κάνει φουσκάλες). Σβήστε αμέσως το μάτι και αφήστε τα αβγά να βράσουν για περίπου 12-14 λεπτά αναλόγως το μέγεθός τους.

Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.