Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κωδικός "Πρωτομαγιά... στους κήπους": Ολόκληρο το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. - Τι θα γίνει με τις διαδηλώσεις

Το αστυνομικό σχέδιο "Πρωτομαγιά στους... κήπους" και διαδηλώσεις Εργατικής Πρωτομαγιάς με... αποστάσεις είναι το τελευταίο μεγάλο στοίχημα της ΕΛ.ΑΣ. που δύσκολα μπορεί να το κερδίσει, όταν τρεις μέρες μετά χαλαρώνουν τα μέτρα, ενώ έχει εξαντληθεί και η υπομονή των πολιτών.

Το αστυνομικό προσωπικό θα πρέπει να επιχειρήσει σε δύο παράλληλα επίπεδα, αποτρέποντας αρχικά τις μετακινήσεις και τον συνωστισμό των πολιτών στην ύπαιθρο προκειμένου να... πιάσουν τον Μάη και κατά δεύτερον να αποτρέψουν ή να επιβλέψουν την τήρηση των αποστάσεων σε όσους συγκεντρωθούν στις διαδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ουσιαστικά τα μέτρα... Πάσχα θα ληφθούν σε ηπιότερη μορφή και την Πρωτομαγιά, όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος". Στη... μάχη της μαργαρίτας θα ριχθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί για την αποτροπή συνωστισμού και άσκοπων μετακινήσεων, με περίπου 150 περιπολίες ανά τομέα της Αττικής. Δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και πάλι τα drones αλλά και ηχογραφημένα μηνύματα και συστάσεις από τα μεγάφωνα των περιπολικών.

Εντατικοί θα είναι για ακόμη μια φορά οι έλεγχοι σε εθνικές οδούς, Αττική Οδό, μεγάλους οδικούς άξονες όπως Μαραθώνος, Μαρκόπουλου, Πάρνηθος, Πεντέλης, Υμηττού, Βάρης - Κορωπίου, Αθηνών - Σουνίου, Μεσογείων, Ποσειδώνος κ.α. Σε αστυνομικό κλοιό θα βρεθούν και μεγάλοι ορεινοί όγκοι της Αττικής με "μπλόκα" σε... βουνά, πάρκα και θάλασσα. Σε κλοιό θα βρεθούν Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός, παραλιακή ζώνη και Πειραιάς. Δεν αποκλείεται και απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπως έγινε το Πάσχα και ενεργοποίηση του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ στις περιπτώσεις αναίτιας μετακίνησης σε άλλη περιφερειακή ενότητα από αυτή της διαμονής.

Οι διαδηλώσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά καθώς μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και πρότειναν στα συνδικάτα οι εκδηλώσεις να γίνουν το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των μέτρων. Σε όσες και αν γίνουν αστυνομικές πηγές, όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος" αναφέρουν ότι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν με τηλεβόες για την τήρηση των αποστάσεων, θα συνεχιστούν οι βεβαιώσεις παραβάσεων για άσκοπες μετακινήσεις, ενώ στην περίπτωση έκδοσης αστυνομικής διαταγής απαγόρευσης συνάθροισης θα επιχειρούν τη σύντομη ολοκλήρωσή τους και απομάκρυνση των συγκεντρωμένων.
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.