HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ:ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ

Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την αρχή της σταδιακής εξόδου μας από την παρούσα φάση της πανδημικής κρίσης.

Μια κρίση που έφερε ξανά στο προσκήνιο την επιτακτική ανάγκη για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Εργαζόμενοι γιατροί, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό στις δημόσιες δομές υγείας της χώρας μας, πολλές φορές χωρίς όλα τα απαιτούμενα μέσα, έδωσαν και δίνουν τη δική τους ολόψυχη μάχη με την πανδημία, προκειμένου όλοι κι όλες να απολαμβάνουμε το Αγαθό της Δημόσιας Υγείας.

Εργαζόμενοι κι εργαζόμενες στα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, τα μανάβικα, τα ντελίβερι, τους φούρνους και τα περίπτερα, έδωσαν κι αυτοί τη δική τους μάχη υπερβάλλοντας εαυτό, προκειμένου να μη λείψουν βασικά αγαθά από τα σπιτικά μας.

Όλοι κι όλες εμείς δώσαμε πίστωση χρόνου, μένοντας στα σπίτια μας, συντελώντας στη μη ευρεία διασπορά του ιού, στο να αντέξει το σύστημα υγείας.

ΟΜΩΣ:

Τα εργασιακά δικαιώματα όλων μας δεν μπορούν να μπουν «στην κατάψυξη». Με αγωνία κι αβεβαιότητα βλέπουμε το μέλλον να έρχεται απειλητικό, βλέπουμε τα εισοδήματά μας να συρρικνώνονται, ή και να εκμηδενίζονται, αγωνιούμε για το εάν θα μπορέσουμε να ταΐσουμε τις οικογένειές μας, αν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις την επόμενη μέρα.

Η κυβέρνηση ΝΔ απέναντι στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας κωφεύει. Κατασπαταλά δημόσιο χρήμα και δεν στηρίζει ενεργά κι αποτελεσματικά την εργασία και τις μικρομεσαίες, τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Αδιαφορεί για το παρόν και το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής και των αγροτών, εξυπηρετώντας τα δικά της πολιτικά σχέδια, τις ανάγκες των «λίγων κι εκλεκτών».

Με κλειστά μαγαζιά, με ανυπέρβλητες οικονομικές υποχρεώσεις και χρέη, με ύφεση, με ανεργία στα ύψη και με πλήρη καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, Πρωτομαγιά και πραγματική ζωή δεν λογιέται.

Να παλέψουμε ενάντια στο δόγμα «μισές δουλειές, μισή ζωή»!

Να παλέψουμε για πλήρη εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς, κι αξιοπρεπείς ζωές!

ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ.


Μπέττυ Σκούφα
Βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια