HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γ. Τράγκας: Είτε με ομόλογο, είτε με όρους, είτε με δανεικά η Ευρώπη θα διαλυθεί

Είτε με ομόλογο, είτε με όρους, είτε με δανεικά η Ευρώπη θα διαλυθεί. Έρχεται τέτοιο κύμα φτώχειας, πείνας και ύφεσης που η Γηραιά Ήπειρος δεν θα μπορέσει να αντέξει τους εκβιασμούς και τα παιχνίδια του Βερολίνου.

Ζω φυσικά σε μόνωση και απομόνωση, όπως όλοι σας και χθες άκουσα από τον σοβαρό κο Τσιόδρα, ότι βρίσκομαι μέσα σε ένα αυτοκίνητο, σε ένα δρόμο με πολλές στροφές και για να φτάσω μέχρι το τέλος, πρέπει να κάνω ένα σλάλομ με πολλά φρεναρίσματα, αρκετές επιταχύνσεις και κάποια διαλείμματα.

Χθες άκουσα και ανατρίχιασα, ότι παρόλο που είμαστε σε εθνικό εγκλεισμό με συνθήκες αγροτικού σωφρονιστικού καταστήματος, τύπου φυλακών Κασσάνδρας, δηλαδή κυκλοφορούμε με υπεύθυνες δηλώσεις στο χέρι, μπορεί να έρθει ένα δεύτερο κύμα και να απαιτηθούν νέα μέτρα.

Ο κος Τσιόδρας κάθε απόγευμα μας δίνει δύο βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πανδημία. Τον αριθμό νεκρών και τον αριθμό νοσηλευομένων σε ΜΕΘ. Ευτυχώς, ο αριθμός των νεκρών συνήθως τρίτης ηλικίας είναι μικρός και ο αριθμός των διασωληνωμένων σταθερός. Ο κος καθηγητής που μπήκε ξαφνική στη ζωή μας, χθες ξέφυγε λίγο από το ρόλο του και αφού έδωσε εύσημα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, ανέλαβε τους ευχαριστήσει και εκ μέρους του κου Κικίλια. Εδώ, έκανε φάουλ. Οι λοιμωξιολόγοι δεν πρέπει να μπερδεύονται με την πολιτική ή με αβαντάρισμα υπουργών. Ειδικά ο κεντρικός επόπτης σε περίπτωση επιδημίας.

Ο αγαπητός κος Τσιόδρας, κάθε απόγευμα αφού μας περιγράφει με αριθμούς την παγκόσμια κατάσταση και τις μάχες που δίνουν οι λευκές μπλούζες τόσο στη Γηραιά Ήπειρο, όσο και στις ΗΠΑ, καταλήγει στα δικά μας νούμερα και μας λέει, συνοδευόμενος από το αστυνομικό ύφος του κου Χαρδαλιά, ότι πρέπει να είμεθα υπάκουοι και πειθαρχημένοι, αποφεύγοντας να πει μέχρι πότε. Που και που, μπερδεύει παλιές έρευνες για τον MERS και τον SARS ή αναφέρεται σε ειδικές έρευνες που γίνονται για έγκυες γυναίκες.

Δεν είναι κακό να μαθαίνουμε και τέτοια νέα αλλά ο κος καθηγητής δεν απαντά στα βασικά ερωτήματα. Π.χ. έχουμε τα απαραίτητα τεστ και τα απαραίτητα λεφτά για να ιχνηλατήσουμε μεγάλους αριθμούς Ελλήνων πολιτών και να έχουμε μια ιδέα σε ποιο ποσοστό κυκλοφορεί ο ιός μεταξύ μας;

Έχουμε τα λεφτά για τα απαραίτητα συνεργεία ή μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση,  ο αρμόδιος υπουργός και υφυπουργός που κάθεται δίπλα του;

Έχουμε σχέδιο κλιμάκωσης και αύξησης του αριθμού των ΜΕΘ ή θα λαμβάνουμε κάθε τόσο περιοριστικά μέτρα της ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων, επειδή το μνημόνιο δεν επιτρέπει ένα ανθεκτικό σύστημα υγείας;

Ο κος Τσιόδρας δεν είναι εκεί για να μην απαντά ή να καλύπτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εκεί είναι για να ενημερώνει με ειλικρίνεια τον ελληνικό λαό.

Παρατηρώ ότι κάθε τόσο λέει ότι αν η κυβέρνηση δεν είχε λάβει αυτά τα μέτρα, σύμφωνα με δικούς του υπολογισμούς θα είχαμε 2.650 και κάτι θανάτους. Πώς το ξέρει; Από εξισώσεις ή υπολογισμούς σε κομπιούτερ που γίνονται σε ποιο εργαστήριο; Γιατί πετάει συνεχώς αυτό το αυθαίρετο νούμερο; Έχει μιλήσει με το θεό; Λίγο παραπάνω επιστημονική σεμνότητα δεν βλάπτει.

Αν δεν κάνω λάθος, στη Γιουχάν και γενικά στην Κίνα, είχαμε 80.000 κρούσματα με 3.500 θανάτους. Η Γιουχάν πήρε περίπου τα ίδια αστυνομικά μέτρα που πήραμε και εμείς. Με 80.000 κρούσματα. Επίσης ο καθηγητής αναφέρει συνεχώς την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Αμερική. Και αναφέρει νούμερα νεκρών. Πρέπει να του πω, αν δεν το ξέρει ότι η Ιταλία έχει 65 εκατομμύρια πληθυσμό και χιλιάδες επιχειρήσεις Κινέζων που πηγαινοέρχονταν εκεί. Το μισό Μιλάνο και η μισή Βενετία ανήκει σε Κινέζους επιχειρηματίες. Επίσης, πρέπει να του πω ότι στις ΗΠΑ ο πληθυσμός είναι 350 εκατομμύρια και εκεί δεν πήρανε μέτρα για το πήγαινελα των Κινέζων και των Αμερικανών που δούλευαν με την Κίνα.

Ακόμη, φαίνεται ότι ο ιός, αλλού χτυπάει περισσότερο και αλλού, όπως η Αφρική λιγότερο. Έχω την εντύπωση λοιπόν ότι εδώ στον τόπο μας έχει αναλάβει ο κος Τσιόδρας, ο κος Χαρδαλιάς και ο κος Κοντοζαμάνης να μας λένε κάθε μέρα ότι πρέπει να κάτσουμε μέχρι το καλοκαίρι ή το Φθινόπωρο στα σπίτια μας, γιατί το μνημονιακό εθνικό σύστημα υγείας δεν αντέχει περισσότερους από αυτό τον αριθμό.

Ούτε οικογενειακούς γιατρούς έχουμε, ούτε τεστ έχουμε, ούτε επαρκή αριθμό μονάδων εντατικής θεραπείας έχουμε, ούτε χρήματα να δώσουμε στο κακοπληρωμένο αλλά τόσο ηρωικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Θέλω να πω στον κο πρωθυπουργό, στον κο Τσιόδρα και στους αρμόδιους υπουργούς υγείας, ορισμένα νούμερα. Κάθε χρόνο πεθαίνουν από καρδιά στην Ελλάδα 46.000 και  παγκοσμίως 17,9 εκατομμύρια.

Επίσης, κάθε χρόνο κύριε Μητσοτάκη παγκοσμίως καταγράφονται επίσημα 9,6 εκατ. θάνατοι από καρκίνο, ενώ στην Ελλάδα πεθαίνουν ετησίως 30.000 συνάνθρωποί μας.

Όλων των ηλικιών. Εδώ δεν έχουμε άνδρες, γυναίκες, μεγάλους και μικρούς. Δεκάδες χιλιάδες καρκινοπαθείς τα τελευταία 10 χρόνια του μνημονίου απεβίωσαν λόγω μη έγκαιρης χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπεία. Δεκάδες χιλιάδες απεβίωσαν από έλλειψη αντικαρκινικών θανάτων, η οποία προκάλεσε μεταστάσεις και πρόωρο θάνατο.

Χιλιάδες άνθρωποι επί μνημονίου πέθαναν από έλλειψη καλής σίτισης και φαρμακευτικής αγωγής.

Αγαπητέ κε Τσιόδρα πότε βγήκατε εσείς και οι ακαδημαϊκοί συνάδελφοί σας και κατηγορήσατε τις μνημονιακές κυβερνήσεις για αυτές τις εκατόμβες νεκρών που προκλήθηκαν επειδή τα λεφτά του ελληνικού λαού πήγαιναν στα ελληνικά ταμεία;

Αγαπητέ κε Τσιόδρα πότε βγήκατε εσείς ή άλλος από την ακαδημαϊκή κοινότητα και κλάψατε για τις εκατόμβες νεκρών που πέθαιναν και κηδεύονταν καθημερινά, χωρίς να υπάρχει ανακοίνωση στις έξι το απόγευμα, παρουσία του υπουργού προστασίας του Πολίτη; Αυτά κύριε Τσιόδρα δεν ήταν αγαπημένα πρόσωπα; Αυτά κύριε Καθηγητά δεν ήταν ο παππούς και η γιαγιά μας και η τρίτη ηλικία; Για αυτά δεν έπρεπε να υπάρχουν μονάδες εντατικής θεραπείας;

Κύριε Τσιόδρα, έχω φτάσει στο σημείο να αισθάνομαι ντροπή κάθε απόγευμα, γιατί προκειμένου να καλυφθεί η ευθύνη της κυβέρνησης και του πολιτικού προσωπικού για το ελλιπές και ελλιποβαρές σύστημα υγείας, ακούω από τα χείλη σας για αγαπημένα πρόσωπα που χάνονται στην Ιταλία ή στην Ισπανία ή και στην Ελλάδα.

Είναι ντροπή να επιλέγονται καλά λόγια και δάκρυα για τους θανάτους από κορονοϊό και όχι για αυτούς που πεθαίνουν καθημερινά επί σειρά ετών, λόγω ελλείψεως φαρμάκων και συστήματος υγείας.

Είναι ντροπή για την ακαδημαϊκή κοινότητα να καμαρώνει ότι δήθεν πήρε μέτρα, ενώ ακόμη οι καρκινοπαθείς ψάχνουν για φάρμακα. Είναι ντροπή να ταυτίζονται οι ορκισμένοι στον Ιπποκράτη, με ένα απαράδεκτο δημόσιο σύστημα υγείας, που εξακολουθεί να αναπνέει χάρη στους γιατρούς του και στους νοσηλευτές.

Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε τον κο Τσιόδρα χθες, να λέει ότι είμαστε σε ένα αυτοκίνητο, που τρέχει σε στροφές, φρενάρει, κορνάρει και αυξομειώνει ταχύτητα. Σε λίγο μπορεί να ακούσουμε και για φόρμουλα 1.

Ειδικά, όταν παίζονται πολιτικά παιχνίδια και αναμειγνύονται με θέματα υγείας, τότε η σοβαρότητα απέχει από τη γελοιότητα ένα χιλιοστό.

Εκτός από τον κο Τσιόδρα, ο κος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί και τον κο Μόσιαλο, ο οποίος με όσα λέει έχει κηρύξει ουσιαστικά σε παραλυσία τη χώρα τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουνίου. Χθες τον άκουσα να μιλάει για 12 εβδομάδες.

Μένουμε στο σπίτι. Ναι, συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες και παρακολουθούμε την κυβέρνηση που το πάει. Πράγματι ο ιός ταλαιπωρεί. Πράγματι ο ιός είναι μακελάρης. Μένουμε στο σπίτι αλλά μένουμε άνθρωποι. Μένουμε ελεύθεροι. Δεν ανήκουμε και δεν θα ανήκουμε ποτέ σε φάρμα ζώων.

Ελπίζω ο κος Μητσοτάκης να μην έχει στο μυαλό του, να μην  πιστεύει ότι θα πάμε σε εκλογές, μονές ή διπλές και θα νικήσει επειδή πήρε εγκαίρως μέτρα προστασίας των πολιτών. Ελπίζω να μην έχει στο μυαλό του να πάει σε εκλογές πριν ο λαός καταλάβει τη φτώχεια, την πείνα και τις ασθένειες που έρχονται από την ένδεια. Καλό είναι να ρωτήσει κάποιος και τον κο Τσιόδρα, πόσες ασθένειες θα φέρει η πείνα μετά τον κορονοϊό.

Ο κος Θεοδωρικάκος διέψευσε ότι σκέπτονται τις εκλογές. Φυσικά ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε τα μέλη της κυβέρνησής του λένε την αλήθεια στον έγκλειστο αυτή την ώρα ελληνικό λαό. Τα ταμεία είναι άδεια. Η Γερμανία θέλει να βαπτίσει συμβιβασμό το τέταρτο ελληνικό μνημόνιο. Θέλει να δώσει χρήμα αλλά με όρους. Και μάλιστα την ώρα που ο κορονοϊός έχει στοιχίσει στην παγκόσμια οικονομία 15 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το Βερολίνο και η  πρόεδρος της Κομισιόν κα Φον Ντερ Λάιεν, υπάλληλος των Γερμανών και της κας Μέρκελ διαβεβαιώνουν ότι θα προστατεύσουν τους ευρωπαίους πολίτες αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν μία ακόμη μεγαλύτερη οικονομική κατοχή και πολιτικό έλεγχο.

Ήδη ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, ο γνωστός κανίβαλος και άπειρα κομπλεξικός κος Σόιμπλε, τάχθηκε κατά του κορονο- ομόλογου και το χαρακτήρισε απερισκεψία.  Ο Μητσοτάκης κολλημένος στο Βερολίνο και πιόνι της γερμανικής κυβέρνησης στην Αθήνα, επιμένει να μην φωνάζει και να ευθυγραμμίζεται με όσα θέλει η κα Μέρκελ. Μπορεί να ανήκει στην ομάδα των 9 που θέλουν το κορονο-ομόλογο αλλά ποτέ δεν καταγγέλλει τη Γερμανία για την απάνθρωπη και αντι- ευρωπαϊκή στάση της.

Αντίθετα, μιλάει αορίστως για τον κίνδυνο διάσπασης της ευρωπαϊκής συνοχής, χωρίς ποτέ να καταγγέλλει τους υπαιτίους. Επίσης, τόσο αυτός όσο και άλλοι μέσα στην κυβέρνηση είναι γρήγοροι και πρόθυμοι στις καταβολές του χρέους, ενώ η χώρα απειλείται από τεράστια κοινωνική και οικονομική κρίση.

Σκεφτείτε ότι όλες οι κοινωνικές οργανώσεις του κόσμου, ζητούν ελάφρυνση του χρέους και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ποιεί τη νήσσαν. Δηλαδή χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε τα τελευταία χρόνια και αυτό επειδή είναι δορυφορική κυβέρνηση των Γερμανών.

Μια χώρα σαν την Ελλάδα με χρέος περίπου 180% του ΑΕΠ πως θα μπορέσει να ανταπεξέλθει; Ο Μητσοτάκης καθίσταται μέρα με την ημέρα ο μεγαλύτερος ψεύτης. Γιατί δεν ενημερώνει -ως οφείλει- τον ελληνικό λαό, για αυτά που έρχονται. Π.χ. είμαστε στο παρά πέντε να σπάσει η αλυσίδα ανεφοδιασμού.

Σε λίγο – όπως μου λένε οι φορτηγατζήδες- δεν θα μπορούν να κινηθούν τα φορτηγά, γιατί κάθε φορτηγό θέλει 100 ευρώ από Πάτρα προς Αθήνα για να κινηθεί. Και δεν υπάρχουν μετρητά. Η καταβολή των επιταγών ανεστάλη, μετρητά δεν υπάρχουν στα ταμεία των εταιριών και τα τρόφιμα, τα διάφορα προϊόντα πρέπει να μεταφερθούν από πόλη σε πόλη. Σε λίγο – όπως μου λένε- θα είναι αδύνατη η μεταφορά. Τα 800 ευρώ δεν έχουν δοθεί. Λένε ότι θα δώσουν τα μισά στις 15 Απριλίου. Και σκεφτείτε ότι τα 800 είναι για 45 ημέρες. Ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο σύννους και κατηφής Χαρδαλιάς, έχουν καταλάβει τι έρχεται.

Δεν είχαμε κανένα θάνατο από κορονοϊό στην Κίνα. Αντίθετα, μεγάλη μάχη δίνεται από όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις ΗΠΑ. Εκεί τα θύματα του ιού ξεπέρασαν τις 10.000 και υπάρχει τιτάνια προσπάθεια σε όλες τις Πολιτείες. Οι νεκροί σε όλο τον κόσμο αγγίζουν τις 75.000 και τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1,3 εκατομμύρια.

Μένουμε σπίτι αλλά μένουμε άνθρωποι και κυρίως μένουμε ελεύθεροι στη σκέψη. Ελπίζω να μην πιστεύει κάποιος κυβερνητικός ότι θα ψηφίσουμε με καθεστώς ψυχολογικής πίεσης ή γενικής κοινωνικής φοβίας. Όποιος το πιστεύει είναι το λιγότερο άνους και ηλίθιος. Και ελπίζω να μην υπάρχει κανείς από αυτούς που θα κόψουν σε λίγο μισθούς και συντάξεις, που να σκέφτεται να στήσει κάλπες. Επειδή το θέλει ο ίδιος ή οι βρομογερμανοί.

Ήδη έχουμε παγωμένα χαμόγελα στη Γηραιά Ήπειρο. Τα τελευταία 24ωρα καταγράφεται μικρή πτώση στους αριθμούς, τόσο των νεκρών όσο και των κρουσμάτων. Οι δύο χειρότεροι απολογισμοί μέχρι σήμερα είναι αυτός της Ιταλίας με 16.500 νεκρούς και αυτός της Ισπανίας με 13.500 νεκρούς. Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική. Στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαμε μια πτώση σε θανάτους περίπου 30% σε σχέση με την Κυριακή και περίπου 40% σε σχέση με το Σάββατο. Το περασμένο Σάββατο ήταν η χειρότερη ημέρα με 510 νεκρούς.

Στη Γερμανία έχουμε 1.607 θύματα και τα κρούσματα αγγίζουν τις 100.000. Αισιοδοξία επικρατεί στην Αυστρία, ενώ στη Γαλλία η πανδημία στοίχισε τη ζωή σε 9.000 από τις αρχές του Μαρτίου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι παγκοσμίως λείπουν 6 εκατομμύρια νοσηλευτές. Εδώ στην πατρίδα μας πρέπει να σημειώσουμε ότι τα ΝΑΙ των πολιτικών κομμάτων και τα μνημόνια έδιωξαν μόνο στη Μεγάλη Βρετανία 4.000 Έλληνες γιατρούς.

Εδώ – παρά τα εμβαλωματικά μέτρα και τις δωρεές διαφόρων πλουσίων – η εικόνα του εθνικού συστήματος υγείας είναι δραματική.

Έχουν βγει βέβαια πολλοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι και μιλάνε για τους ήρωες που ρισκάρουν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή του αγώνα αλλά θεωρώ βέβαιο, ότι θα ξεχαστούν τόσο από την πολιτική ηγεσία, όσο και από τους δημοσιογράφους που φώναζαν «ζήτω» στις περικοπές των μνημονίων, στην υγεία, την παιδεία και σε άλλους ευαίσθητους τομείς.

Εισπράττουν τώρα το χειροκρότημα,  τα τραγούδια και τα ΖΗΤΩ από τα μπαλκόνια αλλά μόλις ηρεμήσουμε θα ξεχαστούν στους ίδιους μισθούς και θα έχουν την ίδια εγκατάλειψη. Ό,τι συμβαίνει και με τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Ό,τι συμβαίνει και με τους υπερήφανους πιλότους μας που ρισκάρουν τις ζωές τους για πολιτικά σχήματα που κάθε τόσο μειοδοτούν σε βάρος του ελληνικού λαού.

Κλείνοντας θέλω να πω στον αγαπητό και συμπαθή κο Τσιόδρα, ότι οι χειρότεροι ιοί, με τους οποίους δεν ασχολούνται οι λοιμωξιολόγοι είναι ο ιός της φοβίας που προκαλείται από τον ιό του φασισμού. Πρέπει να πω στον αγαπητό κο Καθηγητή ότι ο χειρότερος ιός ξεπήδησε από τα εργαστήρια της σχολής του Σικάγου, εκεί δεν τον γέννησε λοιμωξιολόγος αλλά οικονομολόγος, ο Φρίνμαν. Επίσης πρέπει να πω στον κο Χαρδαλιά να μην βγαίνει πολύ σύννους και κατηφής, γιατί ο ιός της αστυνομοκρατίας αντιμετωπίζεται συνήθως με αναρχία. Δεν χρειάζεται να επιδεικνύει βία κατά την εκφορά λόγου και να επαναλαμβάνει το «σας παρακαλώ» πολλές φορές για να μην θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια