Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ξενοδόχοι Πιερίας: Δεν μπορούμε να ανοίξουμε αν δεν έχουμε πληρότητα

Αβέβαιο είναι το μέλλον για 3.000 εργαζόμενους και 390 ξενοδοχειακές μονάδες, πολλές από τις οποίες είναι οικογενειακές επιχειρήσεις- δήλωσε η Πρόεδρος των Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου στον FOCUS FM 103.6, η κ.Ξυπτερά τόνισε, ότι οι επιχειρήσεις του τουρισμού στην Πιερία, «βρίσκονται στο σημείο μηδέν από πλευράς ρευστότητας», καθώς πρέπει να πληρώνουν ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, τράπεζες, τρέχουσες ρυθμίσεις, ΔΕΗ, ασφάλειες αυτοκινήτων κ.ά. «Είναι πολλά τα προβλήματα, πρέπει να ενισχυθούν άμεσα τα ξενοδοχεία. Ένα ξενοδοχείο δεν μπορεί να ξεκινήσει να λειτουργήσει αν δεν έχει πληρότητα», σημείωσε η κ. Ξυπτερά.

Στο νομό Πιερίας λειτουργούν 390 ξενοδοχεία, με 21.000 κλίνες, εκ των οποίων δεν υπάρχει σαφής εικόνα πόσα μπορούν να ανοίξουν και το μέλλον είναι αβέβαιο. «Εξαρτάται από το πότε θα ανοίξουν τα σύνορα», τόνισε η Πρόεδρος των Ξενοδόχων, αναφέροντας πως στον κλάδο απασχολούνται περίπου 3.000 υπάλληλοι, ενώ πολλοί άλλοι δεν είναι καταγεγραμμένοι, καθώς το 70% των ξενοδοχειακών μονάδων είναι οικογενειακές επιχειρήσεις και απασχολούν μέλη της οικογένειας, που «δεν φαίνονται».

«Πρέπει να ξέρουμε έγκαιρα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα ισχύσουν για να ξέρουμε αν θα ανοίξουμε», επεσήμανε η κ. Ξυπτερά και πρόσθεσε, ότι «ο εσωτερικός τουρισμός δεν μπορεί να καλύψει όλη την τουριστική κίνηση, καθώς είναι το 10% του συνολικού τουρισμού της Ελλάδας και με βάση τα προβλήματα, που υπάρχουν, το ποσοστό αυτό θα μειωθεί ακόμη περισσότερο», κατέληξε η Πρόεδρος των Ξενοδόχων της Πιερίας.ΠηγήΕτικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.