HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Χαρδαλιάς: Ζήτησε παρέμβαση Εισαγγελέα για την Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι και Κέρκυρα

Μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα 12 Απριλίου 2020 σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες”.

Υπενθυμίζεται πως στις 9/4/2020 ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ημερήσια ενημέρωση για τον κορονοϊό-στάθηκε ιδιαίτερα στην απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Μ.Εβδομάδα. Όπως είπε, «η Εκκλησία της Ελλάδος, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, έδωσε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γενναιότητα, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πολιτείας, κατευθύνσεις προς τους πιστούς ενόψει της Μ. Εβδομάδας». Πρόσθεσε πως σήμερα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος, ως εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, διευκρίνισε ότι οι ναοί θα είναι ανοιχτοί τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας μόνο συγκεκριμένες ώρες, αποκλειστικά για τους ιερείς και το απολύτως αναγκαίο προσωπικό, δηλαδή για έναν ψάλτη και έναν νεωκόρο. «Οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς».

Σημειώνεται πως για την περίπτωση στο Κουκάκι, όπου ιερέας έδινε την Θεία Κοινωνία στα κρυφά, από την πίσω πόρτα του ναού του, υπήρξε και παρέμβαση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια