HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«ΑλλάΖΩ Σελίδα…» - Προγράμματα και εργαστήρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, φυσικά από το σπίτι


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) συμμετέχει στις δράσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (EBE) και στο πρόγραμμα «ΑλλάΖΩ Σελίδα… από τη βιβλιοθήκη στο σπίτι». Από την Παρασκευή 28/03/2020 και για έναν μήνα, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) θα προτείνει στις βιβλιοθήκες μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) δύο εργαστήρια την εβδομάδα.


Η σχέση μεταξύ βιβλιοθήκης και σπιτιού είναι αμφίδρομη. Η συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων της βιβλιοθήκης και των μελών της δεν σταματά ποτέ, αντιθέτως ενισχύεται και δυναμώνει με δράσεις όπως η συγκεκριμένη.

Στο πρώτο εργαστήριο, “Με σημαία την ελπίδα”, προτείνεται στα παιδιά να δημιουργήσουν ένα λάβαρο, μια σημαία για την ελπίδα, την υγεία, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και να την κρεμάσουν στα μπαλκόνια τους, σε κάθε γειτονιά, κάθε περιοχή, κάθε πόλη. Μια σημαία με ζωγραφιές ή και συνθήματα που οι γείτονες, θα τις βλέπουν και θα γεμίζουν αισιοδοξία. Οι οδηγίες του εργαστηρίου θα αποστέλλονται με e-mail σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να το πραγματοποιήσουν και με τον ίδιο τρόπο θα μπορούν κι εκείνοι με τη σειρά τους να αποστείλουν πίσω μία φωτογραφία με το δικό τους αποτέλεσμα. 

Για να λάβετε τις οδηγίες για το εργαστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας στείλτε e-mail στο: [email protected]

Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε αυτές τις μέρες, ίσως είναι μια ευκαιρία να αναρωτηθούμε, να αναζητήσουμε, να διερευνήσουμε, να ενημερωθούμε, να προβληματιστούμε και εν τέλει να ταξιδέψουμε μέσα από κάθε μορφής βιβλίο και δράση με συνοδοιπόρους τους δικούς μας αγαπημένους ανθρώπους.

ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!

Μένουμε σπίτι, διαβάζουμε στο σπίτι!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια