Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη οφείλει μια από καρδιάς συγγνώμη στην Ιταλία

Ειλικρινή συγγνώμη στην Ιταλία ζήτησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επειδή, όπως είπε, η Ευρώπη την απογοήτευσε κατά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

«Ναι, είναι αλήθεια ότι κανείς δεν ήταν έτοιμος γι’ αυτό» είπε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν κατά την ομιλία της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. «Είναι επίσης αλήθεια ότι υπερβολικά πολλοί δεν ήταν εκεί εγκαίρως όταν η Ιταλία χρειαζόταν μiα χείρα βοηθείας στην αρχή. Και, ναι, είναι σωστό η Ευρώπη, ως σύνολο, να απευθύνει μία συγγνώμη από καρδιάς γι’ αυτό».

Σε μια συγκινητική ομιλία, η Φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε σε θύματα του κορωνοϊού από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τον πόνο της Ευρώπης και όλων όσοι υποφέρουν στον κόσμο. Η σκέψη μας είναι με όλα τα θύματα και οι προσευχές μας με όλες τις οικογένειες που πενθούν. Υποσχόμαστε ότι θα διηγηθούμε την ιστορία του καθενός και της καθεμίας και θα τιμήσουμε τη ζωή τους και την κληρονομιά τους.

Θα τους θυμόμαστε πάντοτε όλους. Θα θυμόμαστε τη Julie, τη Γαλλίδα έφηβο που είχε όλη της τη ζωή μπροστά της, τον Jan, τον Τσέχο ιστορικό που πάντα αγωνιζόταν για ό,τι πίστευε, και τον Gino, τον Ιταλό γιατρό που γύρισε από τη σύνταξη για να σώσει ζωές. Θα θυμόμαστε την απίστευτη χειρονομία της Suzanne να διαθέσει τον αναπνευστήρα της σε κάποιον νεότερο στο Βέλγιο – και την εικόνα του Francis που έγνεφε αντίο στον αδερφό του από το παράθυρο ενός νοσοκομείου στην Ιρλανδία.

Θα θυμόμαστε τη νέα Πολωνή μητέρα που δεν θα δει το παιδί της να μεγαλώσει και τον νεαρό Ισπανό προπονητή ποδοσφαίρου που δεν θα δει ποτέ το όνειρό του να γίνει πραγματικότητα. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ.

Τις μητέρες, τους πατέρες, τις αδελφές και τους αδελφούς. Τους νέους και τους ηλικιωμένους από τον βορρά ή τον νότο, την ανατολή ή τη δύση. Τους φίλους και τους συναδέλφους, τους γείτονες κοντά μας και τους ξένους μακριά μας. Όσους έχουν να πουν και να δουν πράγματα.Εκείνους στους ώμους των οποίων κλαίμε και στην αγάπη των οποίων ακουμπάμε.

Καθεμία από τις δεκάδες χιλιάδες αυτές ιστορίες θρυμματίζει την καρδιά μας. Αλλά και ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να εξασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει κάθε ζωή που μπορεί να σώσει».

Θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα

Αφού απέδωσε φόρο τιμής στα θύματα της πανδημίας, η Πρόεδρος, μιλώντας στην ψηφιακή ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που έχουν εγκριθεί από την Κομισιόν και λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο, αλλά και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο ευρωπαϊκό επίπεδο, επεσήμανε ότι το αυτή τη στιγμή το σύνολο των μέτρων ανέρχεται στα 3 τρισ. ευρώ, αυτό αποτελεί την πλέον εντυπωσιακή απάντηση σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά θα τελικώς θα χρειαστούν πολύ περισσότερα. Η Πρόεδρος εξήγησε αναλυτικά ότι ο επόμενος κοινοτικός προϋπολογισμός (ΠΔΠ 2021-2027) θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την κινητοποίηση των επενδύσεων που θα αναστρέψουν την κατάσταση.

«Ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός θα είναι η ναυαρχίδα της ανάκαμψης. Θα φορτώσουμε εμπροσθοβαρώς τον ανανεωμένο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ώστε να μπορούμε να ενισχύσουμε αυτήν την επένδυση σε αυτά τα κρίσιμα πρώτα χρόνια ανάκαμψης. Αυτό θα επανεκκινήσει τις οικονομίες μας και θα οδηγήσει την ανάκαμψή μας προς μια πιο ανθεκτική, πράσινη και ψηφιακή προοπτική», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Πρόεδρος τόνισε «να έχετε το θάρρος να υπερασπίζεστε την ΕΕ. Επειδή αυτή η Ένωση μας θα μας βγάλει από την κρίση. Και θα είναι τόσο δυνατή αύριο όσο αυτά που κάνουμε σήμερα. Και αν χρειάζεστε έμπνευση, δείτε τους ανθρώπους της Ευρώπης που στέκονται μαζί – με ενσυναίσθηση, ταπεινότητα και ανθρωπιά. Τους αποτίω φόρο τιμής», τόνισε.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.