Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών: Δώστε μας άδειες για να λειτουργήσουμε ψυκτικούς θαλάμους

Να τους επιτραπεί να λειτουργήσουν ψυκτικούς θαλάμους ζητούν οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών στη χώρα μας, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το αίτημά τους έχουν μεταφέρει ήδη στο Υπουργείο Υγείας, ενώ σχετική επιστολή έστειλαν και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. "Ενόψει των εξελίξεων αυτών και έχοντας ήδη διαπιστώσει ότι στην Ιταλία, Ισπανία και ΗΠΑ κ.α., ως προς το ζήτημα της υπάρξεως ψυκτικών θαλάμων διαπιστώθηκαν τραγικές ελλείψεις, με αποτέλεσμα να υιοθετούνται λύσεις της τελευταίας στιγμής, που δεν τιμούν τον σύγχρονο πολιτισμό, η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος απευθύνθηκε έγκαιρα στην Πολιτεία, ζητώντας την άμεση νομοθέτηση για την παροχή αδείας στους λειτουργούς των γραφείων τελετών για την εγκατάσταση και λειτουργία ψυκτικών θαλάμων τώρα, λύση η οποία, σημειωτέον, δεν πρόκειται να επιβαρύνει τα κρατικά ταμεία με ούτε ένα ευρώ" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το ενδιαφέρον, που έχουν επιδείξει Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς και Υπουργοί, στο αίτημα που υπέβαλε, με την ένδειξη του Επείγοντος, η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος για την παροχή άδειας στα Γραφεία Τελετών να θέσουν, με δική τους δαπάνη, σε λειτουργία ψυκτικούς θαλάμους, ώστε να ενισχυθεί η υπάρχουσα κρατική υποδομή, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δυσμενών συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ήδη από τις 17 Μαρτίου, η Ένωση Λειτουργών απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Υγείας, ενώ την περασμένη εβδομάδα επανήλθε στο ζήτημα αυτό, ενημερώνοντας και όλους του Βουλευτές, τους Υπουργούς, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το κατεπείγον του ζητήματος μιας και ήδη Νοσοκομεία της χώρας, με επιστολές τους, έχουν ενημερώσει την Ένωση ότι δεν επιτρέπεται, πλέον, να κάνουν χρήση των ψυκτικών θαλάμων τους, για την τοποθέτηση σορών από εξωτερικά περιστατικά, όπως γινόταν μέχρι και σήμερα.

Ως αποτέλεσμα της δυσμενούς αυτής εξέλιξης, ήδη οι λειτουργοί των Γραφείων Τελετών τέθηκαν, εκ των πραγμάτων, αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο γεγονός, που προκαλεί, με τη σειρά του, πραγματικό αδιέξοδο στην λειτουργία τους, παρότι, ευτυχώς, μέχρι στιγμής τα ποσοστά των θανάτων από την αιτία της πανδημίας στη χώρα μας είναι πολύ μικρά έναντι άλλων χωρών.

Ενόψει των εξελίξεων αυτών και έχοντας ήδη διαπιστώσει ότι στην Ιταλία, Ισπανία και ΗΠΑ κ.α., ως προς το ζήτημα της υπάρξεως ψυκτικών θαλάμων διαπιστώθηκαν τραγικές ελλείψεις, με αποτέλεσμα να υιοθετούνται λύσεις της τελευταίας στιγμής, που δεν τιμούν τον σύγχρονο πολιτισμό, η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος απευθύνθηκε έγκαιρα στην Πολιτεία, ζητώντας την άμεση νομοθέτηση για την παροχή αδείας στους λειτουργούς των γραφείων τελετών για την εγκατάσταση και λειτουργία ψυκτικών θαλάμων τώρα, λύση η οποία, σημειωτέον, δεν πρόκειται να επιβαρύνει τα κρατικά ταμεία με ούτε ένα ευρώ


Πηγή


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.