Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Το Μαγικό Πανεπιστήμιο (magikopanepistimio.org) ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019 να προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις σε μαθητές Δημοτικού στην πόλη της Κατερίνης.

Με γνώμονα τη βιωματική μάθηση, την εμπλοκή των μαθητών σε νέα μονοπάτια γνώσης από μέντορες με υψηλά γνωστικά εφόδια, το Μαγικό Πανεπιστήμιο κάλεσε τους μαθητές της Κατερίνης να "μάθουν...αλλιώς" και αυτοί ανταποκρίθηκαν πολύ θερμά, αφού περισσότερα από 400 παιδιά παρακολούθησαν τις τρεις δράσεις που πρόλαβαν να πραγματοποιηθούν. Ωστόσο, η επέλαση του κορωνοϊού στις ζωές μας άλλαξε τα σχέδια και ανέβαλε κάθε διά ζώσης δράση.

Όμως η δίψα για γνώση δεν περιορίζεται... Έτσι, κι εμείς συνεχίζουμε, όχι σε αμφιθέατρο, αλλά στην οθόνη του υπολογιστή σας και δημιουργούμε το Μαγικό Πανεπιστήμιο...αλλιώς! Επιστήμονες υψηλού κύρους από όλο τον κόσμο εντάσσονται στις νέες διαδικτυακές δράσεις μας με θέματα επίκαιρα και διαχρονικά που αφορούν κυρίως μικρούς, αλλά και μεγάλους. Φυσικά η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι!

Σας περιμένουμε το Σάββατο 11 Απριλίου και ώρα 19:30 στην πρώτη μας δράση με τίτλο "Τα μυστικά των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας"! Επισκεφθείτε τη σελίδα μας magikopanepistimio.org και λάβετε πληροφορίες για τις σχετικές τεχνικές λεπτομέρειες. Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τις επόμενες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις μας.

Τα Μυστικά των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας

Έχετε ξεναγηθεί ποτέ σε μουσείο χωρίς να βγείτε από το σπίτι; Αν όχι, το Μαγικό Πανεπιστήμιο σας προτείνει να κάνετε μια εικονική περιήγηση στο μουσείο της Βεργίνας με ξεναγό την πολυτάλαντη Βαλεντίνα Γιρτσένκο, η οποία θα σας μιλήσει για τους μακεδονικούς τάφους της Μεγάλης Τούμπας. Ξέρετε γιατί οι πρόγονοί μας κατασκεύαζαν αυτά τα χωμάτινα μνημεία; Τι έκρυβε η Μεγάλη Τούμπα; Γιατί οι άθικτοι τάφοι χαρακτηρίστηκαν ως η μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη στην Ευρώπη σ’ολόκληρο τον 20ο αι.; Είναι σημαντικό να ξέρουμε τα ονόματα των κατόχων τους; Αυτά και πολλά άλλα θα απαντηθούν -με τρόπο διαδραστικό- το Σάββατο 11 Απριλίου στις 19:30.

Η Βαλεντίνα Γιρτσένκο γεννήθηκε στην Οδησσό, όπου σπούδασε ξένες γλώσσες και μουσική, διδάσκοντας παράλληλα σε παιδιά. Όμως από την εφηβική της ηλικία, τη συνάρπαζε η ομορφιά της Ελλάδας, η ιστορία, ο πολιτισμός, η ελληνική γλώσσα και ονειρευόταν να σπουδάσει στη χώρα μας. Σήμερα είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και φοιτά στη Σχολή Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας.Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.