Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Συνταγή για πασχαλινό τσουρέκι

Δε λείπει από το γιορτινό τραπέζι

Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 5 γρ. μαχλέπι
  • 5 γρ. μαστίχα τριμμένη ή 5-6 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • 100 γρ. νερό χλιαρό
  • 50 γρ. μαγιά της μπύρας νωπή
  • 620 γρ. αλεύρι σκληρό
Επικάλυψη

  • 1 αυγό
  • αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το μαχλέπι και τη μαστίχα. Προσοχή μην καεί και ανέβει πάνω από τους 50οC.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά και σ’ ένα άλλο σκεύος διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στον κάδο του μίξερ προσθέτοντας το αλεύρι. Ζυμώνουμε με το γάντζο και προσθέτουμε και το βούτυρο.
  4. Ζυμώνουμε τόσο ώστε η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να είναι λεία.
  5. Φτιάχνουμε μια μπάλα, χαράζουμε σε σταυρό, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον τουλάχιστον 3 ώρες ώστε να διπλασιαστεί η μάζα του και να χαθεί ο σταυρός.
  6. Ξαναζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι και το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη.
  7. Με τη βοήθεια ελάχιστου αλευριού φτιάχνουμε μπαστούνια και τα πλέκουμε σε πλεξούδα.
  8. Αν θέλουμε δίνουμε το σχήμα κουλούρας. Τοποθετούμε το τσουρέκι σε μια λαδόκολλα και στη λαμαρίνα του φούρνου.
  9. Αφήνουμε ξανά σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να διπλασιαστεί το σχήμα.
  10. Ανακατεύουμε το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο, με πολλή προσοχή, αλείφουμε την επιφάνεια του τσουρεκιού.
  11. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου μέχρι το τσουρέκι να ροδίσει και να ξεκολλάει από τη λαδόκολλα.



Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.