HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μήνυμα Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα

Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες 

     “Ιδού ο Νυμφίος έρχεται, εν τω μέσω της νυκτός...” Και η εβδομάδα των Παθών άρχισε, σηματοδοτώντας την πορεία προς τη σταύρωση και την Αγία Ανάσταση του Κυρίου.

     Άδειες οι εκκλησίες φέτος, χωρίς πιστούς και ευλαβικές χορωδίες. Κατάσταση ανάγκης και προσωπικής ευθύνης, μας υποχρεώνουν να μείνουμε μακριά από τους κατανυκτικούς εκείνους χώρους μέσα στους οποίους έχουμε μάθει από παιδιά να ακολουθούμε τον Κύριο στην άνοδο του Γολγοθά. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να νιώσουμε το Πάσχα που παραμένει πάντα μέσα μας.

     Η Αγία Μεγάλη Εβδομάδα του Πάθους ακολουθείται από τις ψυχές μας κι ας είμαστε μέσα στα σπίτια μας κι ας μη νιώθουμε τη μυρωδιά απ’ το κερί και το λιβάνι, κάτω από το βλέμμα του Παντοκράτορα, απέναντι από την κόγχη της Πλατυτέρας των Ουρανών. Θα ακολουθήσουμε τον Κύριο όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από την προσωπική προσευχή και την ενδοσκόπηση της ψυχής μας. Και θα φτάσουμε μαζί Του στην Ανάσταση κατά την οποία “θανάτω θάνατον πατήσας” θα ευαγγελιστούμε το χαρμόσυνο νέο και θα γευτούμε την ουσία της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης.

     Με την βεβαιότητα ότι ο Αναστάς μετά το Θείο Δράμα Χριστός θα μας αξιώσει να γιορτάσουμε και πάλι το Πάσχα όλοι μαζί μέσα στις εκκλησίες μας, παραμένουμε σπίτι κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

     Καλή Ανάσταση και Χρόνια πολλά, με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία

Αναστάσιος Δ. Μανώλας 
Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια