Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Φθηνότερα φάρμακα και εμβόλια ζητούν οργανώσεις και επιστήμονες

Τριάντα δύο οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένης της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) και 47 εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας, του δικαίου και του εμπορίου από ολόκληρο τον κόσμο απηύθυναν ανοικτή επιστολή σε 37 κυβερνήσεις, μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, προκειμένου να υπάρξουν χαμηλές τιμές στα φάρμακα για τον κορονοϊό.

Με ανακοίνωσή της η οργάνωση των καταναλωτών γνωστοποίησε ότι στις 9 Απριλίου έστειλε απλοποιημένη επιστολή στον πρωθυπουργό και σε αρμόδιους υπουργούς, στην οποία, μεταξύ άλλων:

  • Απευθύνει την παράκληση να αναιρέσουν προηγούμενη απόφασή τους, που στην παρούσα επιδημία εμπόδιζε 37 μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου να εισάγουν φάρμακα, εμβόλια ή διαγνωστικές εξετάσεις παρασκευασμένα σε άλλη χώρα υπό καθεστώς υποχρεωτικής αδειοδότησης.
  • Υπό το πρίσμα της σημερινής πανδημίας Covid-19, πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλες οι διαθέσιμες δυνατότητες για την προάσπιση της υγείας και της οικονομίας όλων των λαών.
  • Υπογραμμίζει ότι οι κανονισμοί διαμορφώνονται από τους ανθρώπους για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους ως σύνολο και πρέπει να αλλάζουν όταν γίνονται εμπόδιο.
  • Υποστηρίζει ότι η αναίρεση της προηγούμενης απόφασης θα επιτρέψει την άμεση χρήση των νέων διαγνωστικών εξετάσεων, των νέων φαρμάκων και εμβολίων για την καταπολέμηση της πανδημίας, σε τιμές που το σύστημα υγείας της κάθε χώρας θα μπορεί να ανταποκριθεί και να καλύψει όσους έχουν ανάγκη.

«Ως επιβεβαίωση των προαναφερόμενων, μία πρόσφατη επιστημονική δημοσίευση του Andrew Hill και συνεργατών του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ έρχεται να δείξει ότι τα φάρμακα που χορηγούνται πειραματικά στα θύματα της πανδημίας μπορούν να έχουν πολύ χαμηλή τιμή. Για παράδειγμα, το Remdesevir μπορεί να παραχθεί σημαντικά με κόστος 9 δολάρια ανά θεραπεία και να αφήνει κέρδος 10%», υπογραμμίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ.Πηγή


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.