Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Θα πάρει πίσω τα χρήματά του κάποιος που είχε κλείσει διακοπές για Πάσχα;

Ρύθμιση που αναμένεται να καταθέσει άμεσα στη Βουλή το υπουργείο Τουρισμού προβλέπει πως οι προκαταβολές που έχουν ήδη δοθεί για τουριστικά πακέτα δεν θα επιστρέφονται και αντί αυτών θα εκδίδονται voucher 18μηνης διάρκειας.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως ένας καταναλωτής που είχε κλείσει διακοπές, π.χ. για το Πάσχα, αντί επιστροφής χρημάτων θα λάβει ισόποσο voucher, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιήσει αργότερα σε άλλο ταξίδι, ακόμα και με άλλο προορισμό μέσω του ίδιου ταξιδιωτικού γραφείου ή της τουριστικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, αυτή η διευθέτηση έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στο να προστατεύσει συνολικά τον κλάδο του τουρισμού, που υφίσταται τις μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες λόγω του κορωνοϊού. Με τον τρόπο αυτό αφενός θα δοθεί η απαραίτητη ανάσα ρευστότητας που χρειάζονται οι επιχειρήσεις, αφετέρου δεν θα διακοπεί η εισροή τουριστών προς την Ελλάδα.

Η σχετική ρύθμιση αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας, ενώ αντίστοιχη ρύθμιση συζητείται και για τις αερομεταφορές. Δεν έχει αποσαφηνιστεί το εάν η ρύθμιση θα συμπεριλάβει τις σχολικές εκδρομές μαθητών και τις μετακινήσεις που είχαν προγραμματιστεί για διάφορες αθλητικές διοργανώσεις που όμως ματαιώθηκαν.


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.