Εύκολη και νόστιμη συνταγή
Υλικά για 2 άτομα
- 4 πατάτες βρασμένες
- 2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- χυμό από μισό λεμόνι
- 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 10 φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (ή ξερό 1 κουταλάκι του γλυκού)
- 1 κουταλάκι κοκκινοπίπερο
- μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζετε τις πατάτες για περίπου 35 λεπτά και ρίχνουμε αλατοπίπερο. Αφού μαλακώσουν τις κόβετε σε κύβους.
- Σ’ αυτό προσθέτετε το τριμμένο καρότο ωμό, λίγο πιπέρι, κοκκινοπίπερο, αλάτι και το χυμό λεμονιού.
- Πλάθετε μπαλάκια με αυτό τον πουρέ.
- Σε μια γαβάθα προσθέτετε στο γιαούρτι λίγο λάδι, πιπέρι, το φρεσκοτριμμένο σκόρδο και ανακατεύετε με ένα χτυπητήρι για να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Πασπαλίζετε με δυόσμο. Στρώνετε σε κάθε πιάτο από τρεις μπάλες ανά άτομο.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!