HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΗΠΑ: Ανακάμπτει η αγορά πετρελαίου

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) παράδοσης Ιουνίου κατέγραφε άνοδο άνω των 4 δολαρίων κατά την έναρξη των συναλλαγών σήμερα στις ΗΠΑ, δηλαδή αύξηση περίπου 40%, σε μια αγορά με έντονες διακυμάνσεις.

Γύρω στις 17.15 (ώρα Ελλάδας) το WTI πωλείτο για 14,76 δολάρια το βαρέλι, τιμή αυξημένη κατά 27,57% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Τρίτης ενώ λίγα λεπτά αργότερα έφτασε τα 16,20 δολάρια.

Το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας, επίσης παράδοσης Ιουνίου, κατέγραφε αύξηση 9,42% στο Λονδίνο, φτάνοντας τα 21,15 δολάρια. Λίγες ώρες νωρίτερα ωστόσο είχε πέσει στα 15,98 δολάρια, τη χαμηλότερη τιμή του από τον Ιούνιο του 1999.

«Η αστάθεια θα συνεχιστεί μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία ΟΠΕΚ+ την 1η Μαΐου», διαβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με βουλευτές της Δούμας.

Η αγορά πετρελαίου πλήττεται εδώ και πολλές εβδομάδες από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν σχεδόν παντού στον κόσμο για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Covid-19. Καθώς οι μεταφορές έχουν περιοριστεί πολύ και πάρα πολλά εργοστάσια σταμάτησαν τη λειτουργία τους, η ζήτηση πετρελαίου κατέρρευσε.

Να σημειωθεί ότι σήμερα είναι η πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης των συμβολαίων πετρελαίου προς παράδοση τον Ιούνιο.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια